2 Temmuz 2024 Salı

Nancy'de devrimci tutsaklarla dayanışma pikniği

Fransa'nın Nancy kentinde devrimci tutsaklarla dayanışma pikniği düzenlendi. Etkinlikte konuşan TSP temsilcisi, tutsaklarla dayanışma çağrısı yaptı.

Tutsakların Sesi Platformu (TSP) ve sosyalist gençlik örgütü Young Struggle, devrimci tutsaklarla dayanışma amacıyla Fransa'nın Nancy şehrinde dayanışma pikniği düzenledi.

Başta Suruç ve Madımak'ta ölümsüzleşenler olmak üzere, devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler anısına saygı duruşuyla başlayan dayanışma etkinliği, TSP temsilcisinin konuşması ile devam etti.

TSP temsilcisi, Türkiye'deki devrimci tutsakların yaşadığı tecrit koşulları ve hak ihlalleri ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Faşist şeflik rejiminin hapishanelerinde tecritle teslim alamadığı devrimci tutsakları, koşulları daha kötü hapishaneler inşa ederek teslim almaya çalıştığını ifade eden TSP temsilcisi, HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile 24 siyasetçiye Kobanê kumpas davasında 407 yıl hapis cezası verildiğini hatırlattı. Hasta tutsakların tedavilerinin yapılmadığını, ilaçlarının verilmediğini ve "hapishanede kalamaz" raporu verilen hasta tutsakların serbest bırakılmayarak ölüme terk edildiğini söyleyen TSP temsilcisi, konuşmasını devrimci tutsaklarla dayanışma çağrısı yaparak bitirdi.

Yüzden fazla kişinin katıldığı etkinlikte açılan dayanışma standında devrimci tutsaklar için kitap satışı yapıldı. Müzik dinletisi ve bilgi yarışmasının yapıldığı etkinlik halaylarla sona erdi.