4 Temmuz 2024 Perşembe

HBDH milislerinden Bursa'da eylem

HBDH Hasret Gültekin milisleri, Sivas katliamının yıl dönümü vesilesiyle Bursa'da bir geri dönüşüm tesisine sabotaj eylemi düzenlediğini duyurdu.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Hasret Gültekin milisleri, Bursa'da sabotaj eylemi gerçekleştirdiğini duyurdu. Milisler tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Sivas/Madımak Şehitleri Anısına HBDH milisleri Bursa'da eylem gerçekleştirdi. 24 Haziran'da gece yarısı Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, Hurdacılar Sitesi'nde bir geri dönüşüm tesisi ateşe verildi. Eylemde tesis tamamen kül olurken, tesis içinde ve etrafında bulunan bir kepçe bir pikap araçta yakıldı.

"Sermaye sınıfı biliyor ki iktidarlarının ayakta kalmasının tek koşulu, birleşik devrim güçlerinin ağır bir baskı ve terörle bastırılmasıdır. Bu gerçeklikten hareket eden egemenler, tarihleri boyunca devrimci-demokrat tüm toplumsal kesimlere karşı yoğun ve sınırsız bir faşist terör uyguladılar.

Sivas/Madımak'ta vahşice katledilen 33 can, Türkiye ve Kürdistan insanlık tarihine vurulmuş bir darbe, Alevi toplumunun bastırılmasına yönelik devlet politikasının en vahşi yüzüdür. Madımak'ta katledilen canlar bugün Birleşik Devrim Hareketi için ayrımcılığa karşı savaşın, faşizme karşısında dimdik durmanın tarihidir.

'YENİ SİVASLARI ENGELLEMEK İÇİN MÜCADELEYİ GELİŞTİRELİM'
Ezilen ve yok sayılan Alevi emekçilerinin özgürlüğü ve kurtuluşu, işçi sınıfı ve devrimci Kürt halkıyla birleşik mücadeleyi örmesinden geçmektedir. Faşizmin hazırlandığı yeni katliamlara karşılık vermek, yeni Sivasları engellemek ve bu katliamcı faşist düzeni yıkmak için birleşik devrim mücadelesini geliştirmeliyiz. İşçi ve emekçiler, Alevi emekçilere yönelen tehdide karşı harekete geçmelidir. Ezilenlerin birleşik mücadelesi kurtuluşumuzun zorunlu koşuludur.

Bu eylem 1993'te Sivas'ta Pir Sultan Abdal şenlikleri için bir araya gelen ve diri diri yakılan 33 aydın, yazar ve sanatçının intikamı anısına yapıldı. Gerici ve faşistlerden bu katliamın hesabı sorulacak! Bugün aynı zihniyet AKP-MHP faşizmidir. Bu iktidar, insanları diri diri yakan, sorgusuz infazlar yapan, muhalif olan her şeye her düşünceye baskı yapan AKP-MHP faşizminin ta kendisidir! Tüm Alevi halklarına çağrımızdır; Canlar! AKP-MHP faşizmi ve katliamlarına karşı HBDH saflarına örgütlenin. Aradığınız 'özgürlük ateşini' HBDH saflarında bulacaksınız."