4 Temmuz 2024 Perşembe

Pek çok kentte faşistler Suriyelilere saldırdı

Kayseri'deki pogrom girişiminin ardından pek çok kentte faşistler sokağa çıkarak göçmen düşmanı sloganlarla yürüdü, Suriyelilere ait ev, işyeri ve araçlara saldırdı. Antep'te Suriyeli bir genç bıçaklandı.

Kayseri'de bir cinsel istismar olayının ardından Suriyelilerin hedef gösterilerek işyerleri, araçları ve evlerine dönük ırkçı saldırılar düzenlenmesinden bir gün sonra pek çok kentte faşist gruplar sokağa çıkarak Suriyelileri hedef aldı.

Kayseri'de ırkçı saldırıların yaşandığı Danişmentgazi Mahallesinde saldırıların ikinci gecesinde çok sayıda faşist "Ülkemde mülteci istemiyorum" sloganlarıyla yürüyüşe geçerek çok sayıda Suriyelinin işyerlerini, araçlarını ve evlerini hedef aldı.

Öte yandan başka pek çok kentte de benzer görüntüler ortaya çıktı.

Antep'te Türk bayrakları taşıyan faşist bir grup tekbir getirerek Suriyelilere ait ev ve işyerlerini, Suriyeliler içindeyken ateşe verdi. Suriyelilerin Misafir Araç (MA) plakalı araçları da tahrip edildi. Suriyelilerin yaşadığı mahallelerde ellerinde sopalar bulunan kişilerin sloganlar atarak yürüdükleri görüldü. Antep'te yolda yürüyen Suriyeli bir genç de faşistler tarafından bıçaklandı.

Antakya'nın Reyhanlı ilçesinde de faşistler Suriyelileri hedef alarak sokağa çıktı. Adana, Konya ve Bursa'da, Urfa'nın Akçakale ve İstanbul'un Sultanbeyli ilçelerinde de faşistler "Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganlarıyla yürüyerek Suriyelilere saldırdı. Eskişehir'de faşistler "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganıyla sokağa çıktı. Kilis'te Türk bayraklı bir grup faşist yolda gördükleri Suriyeli gence saldırdı.