4 Temmuz 2024 Perşembe

Erdoğan, Murat Kurum ve Kemal Memişoğlu'nu bakanlıklara atadı

Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Fahrettin Koca'nın yerine Kemal Memişoğlu, Mehmet Özhaseki yerine Murat Kurum atandı.

Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Fahrettin Koca'nın yerine Sağlık Bakanlığına Kemal Memişoğlu, Mehmet Özhaseki yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Murat Kurum atandı.

Atama kararlarına göre; bir süredir istifası konuşulan Fahrettin Koca'dan boşalan Sağlık Bakanlığı koltuğuna Kemal Memişoğlu atandı. 2002-2012 yılları arasında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olan Memişoğlu, 2012'de İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanlığına atandı. 2014-2016 tarihleri arasında aynı birliğin Genel Sekreterlik görevini yürüttü. 6 Ekim 2016 tarihinde İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak atandı.

Akşam saatlerinde sağlık sorunları gerekçesiyle istifasını duyuran Mehmet Özhaseki'nin yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Murat Kurum atandı. AKP'nin 2024 yerel seçimlerinde İstanbul adayı olarak gösterdiğ Murat Kurum, 2018-2023 yılları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmıştı. Murat Kurum, görevi 4 Haziran 2023 tarihinde bırakmıştı. Erzincan'ın İliç ilçesinde 9 işçiye mezar olan altın madeni için "ÇED olumlu" kararına Çevre Bakanı olduğu dönem Murat Kurum vermişti. Murat Kurum'un Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde yapılan imar affı, 6 Şubat depremlerindeki yıkım ve ölüm sayısını katladı. "İmar barışının" yürütücüsü konumunda bakanlık yapan Kurum, riskli yapılara verilen izinlerden bir sene sonra "İmar barışına giren yapılar sağlamdır, riskli değildir' anlamı taşımıyor" diyerek kendisini savunmaya çalışmıştı.

GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ
İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne 2014 yılında atanan Atilla Toros yerine de Ankara Şereflikoçhisar Kaymakamı Zafer Engin Atandı.