2 Temmuz 2024 Salı

İzmir 12. Onur Yürüyüşü gerçekleşti

Yasakları yok sayan LGBTİ+'lar İzmir'de 12. Onur Yürüyüşü'nü gerçekleştirdi. Bornova sokaklarını gökkuşağının renkleriyle donatan LGBTi+'lar sloganlarıyla mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

İzmir'de 12. LGBTİ+ Onur Yürüyüşü gerçekleşti. Polisin yasaklama girişimini yok sayan LGBTİ+'lar Bornova sokaklarını gökkuşağının rengiyle donattı. 

"Homofobik devlet yıkacağız elbet", "Trans cinayetleri politiktir" sloganlarıyla yürüyen LGBTİ+'lar alkış ve zılgıtlarla sokakları inletti. 

Tertip komitesi polis saldırısı ve işkenceli gözaltıların önüne geçmek ve yürüyüşün engellenmesini önlemek için farklı bir tarih ve nokta belirlemişti. Komite, yürüyüşün duyurusunu sosyal medya hesabından şöyle paylaştı: "Bütün yasaklara inat Bornova sokaklarını İN-LET-TİK, Onur Yürüyüşümüzü gerçekleştirdik! Bizi durduramayacaklar, mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz Bütün coşkumuzla, öfkemizle sokaklara döküldük. LGBTİ+fobiye karşı isyanımızı yükselttik. Mücadelenin sesini yükseltmeye devam edeceğiz, pes etmeyeceğiz! Yaşasın LGBTİ+ Mücadelemiz!"