16 Ekim 2024 Çarşamba

Sosyalistlerden erkeklikle toplumsal yüzleşme çağrısı

ESP, kahvehanelerde erkeklere seslenerek, toplumsal erkeklikle yüzleşme çağrısı yaptı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Ataşehir, Esenyurt ve Sultangazi'de kahvehanelerde erkeklikle toplumsal yüzleşme çağrısı yaptı.

Türkiye'de her gün kadınların şiddete maruz kaldığını ve katledildiğini, çocukların istismara uğradığını belirten sosyalistler, "Bizler biliyoruz ki kadına karşı şiddetin sebebi erkek egemen devlet sistemidir. Erkek egemenliğinden kaynaklı bu düzene karşı hep birlikte kendi erkekliğimizle yüzleşelim" ifadelerini kullandı.

Onlarca kadının katilleri erkek egemen sistem tarafından cezasız bırakılırken özsavunma uygulayan kadınlara müebbet hapis cezaları verildiğine dikkat çeken sosyalistler, "Sosyalist erkekler olarak erkek egemen yanlarımızla yüzleşiyoruz. Siz erkek işçiler, emekçileri de erkek egemen yanlarınızla yüzleşmeye çağırıyoruz" dedi.

Kadınları aşağılayan küfürler kullanmama, kadınları özsavunma eğitimlerine yönlendirme, erkek egemen tarz ve davranışlara karşı tavır alma çağrısı yapan sosyalistler, "Biz bu kadın katillerini koruyanların karşısına çıkmazsak, erkekliğimizle yüzleşmezsek, bu ülkede kadınlar katledilmeye devam edecek. Bu katilleri koruyanlara meydan okuyalım" ifadelerini kullandı.