16 Ekim 2024 Çarşamba

Öğrenci kulüplerinden kadın ve çocuğa yönelik şiddete karşı eylem

Çukurova Üniversitesi öğrencileri kadın ve çocuğa yönelik şiddete karşı mücadele çağrısı yaptı. Öğrenci kulüplerinin ortak çağrısıyla yapılan açıklamada kadınların, çocukların ve gençlerin güvenli bir ortamda yaşama hakkını elde edene dek öğrenciler olarak sorumluluk aldıkları dile getirildi. 

Çukurova Üniversitesi'nde öğrenci kulüplerinin ortak çağrısıyla kadın ve çocuklara yönelik artarak devam eden şiddete dikkat çekmek için öğrenciler siyah giydi, Turkuaz kafe önünde açıklama yaptı. "Kayıp neslin sesi olacağız" pankartıyla yapılan eylemde basın metnini okuyan Mustafa Bağcı, her geçen gün bir kadının yaşam hakkının elinden alındığını, kadınların en temel haklarını talep ederken bile şiddete uğradığını söyledi. "Kadınların güvenli ve eşit bir yaşam sürme hakkı, sadece kadınların değil, tüm toplumun ortak sorumluluğudur" diyen Bağcı, kendi sorumluluklarını yerine getireceklerini söyledi. 

'ŞİDDETİN NORMALLEŞTİRİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'
Gençler olarak özgür ve güvenli bir ortamda yaşamak istediklerini dile getiren Bağcı, "Gençlerin yaşam alanlarında güvenlik endişesi duymadan, kimliklerinden veya düşüncelerinden dolayı ayrımcılığa uğramadan yaşaması bir hak değil, bir zorunluluktur. Bizler, gençlerin seslerinin duyulması ve taleplerinin karşılanması için yetkililere görevlerini yerine getirmelerini talep ediyoruz. Son olarak artık biliyoruz ki hiçbir kadın cinayeti münferit değildir. Bu şiddet olayları, sistematik bir sorunun ürünüdür. Şiddeti normalleştiren her söylem ve uygulamaya karşı sesimizi yükseltmeye ve dayanışma içinde adalet arayışımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Biz ne umutsuzuz ne de çaresiziz. Şiddetin hiçbir biçimde normalleştirilmesine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

'MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'
Bağcı, şiddete karşı durmakla kalmayıp aynı zamanda bu sorunların kökenine inerek toplumsal bilinçlenmeyi artırmayı hedeflediklerini söyleyen Bağcı, şöyle devam etti: "Her bireyin, güvenli bir ortamda yaşama hakkına sahip olduğunu hatırlatmak ve bu hakların korunması için mücadele etmek hepimizin görevidir. Dayanışma ve birlikte hareket etme bilinciyle, geleceğimizi daha güvenli ve adil bir hale getirmek için el birliğiyle çalışacağız. ÜNİADANADEMİR ve Çukurova Üniversitesi öğrenci kulüpleri olarak, tüm kadınlar kendilerini güvende hissedene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."