16 Ekim 2024 Çarşamba

Hasta tutsak Onaran'a dayanışma kartları gönderildi

İHD İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu, tutsaklara para yatırdığı için tutuklanan komisyon üyesi Hatice Onaran'a dayanışma kartları gönderdi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu, ihtiyacı olan tutsaklara para yatırdığı için tutuklanan komisyon üyesi Hatice Onaran için Beyoğlu'nda bulunan dernek binası önünde basın açıklaması düzenledi. Eylemde, "Hatice Onaran yalnız değildir" pankartı açıldı.

Açıklama öncesi şube binasında Onaran için dayanışma kartları yazıldı.

Basın açıklamasını okuyan Meral Şahin, tutsak hakları savunucusu Hatice Onaran'ın ihtiyacı olan tutsaklara para yatırmasının suç sayılmasının akıl dışı olduğunu vurguladı. Onaran'ın tıpkı hakkını savunduğu hasta tutsaklar gibi ciddi sağlık sorunları yaşadığını ifade eden Şahin, kolon kanseri olan Onaran'ın bugün dışarıda olsaydı tetkiklerinin yapılacağı gün olduğuna işaret etti.

Şahin, şu ifadeleri kullandı: "Arkadaşımızın yaptığı sadece insani dayanışmadır, ihtiyacı olan mahpusu yalnız bırakmama duyarlılığıdır. Bizler de her zaman arkadaşımızın yanında olduğumuzu, mahpuslarla dayanışmanın suç olmadığını bir kez daha dile getirerek yol arkadaşımıza selamlarımızı gönderiyoruz. Aynı zamanda Hatice'ye gönderdiğimiz kartlar, akıl ve vicdan dışı tutuklama kararını kabul etmediğimizin ilk adımıdır."

Açıklamanın ardından hak savunucuları kartları hapishaneye göndermek üzere postaneye gitti.