16 Ekim 2024 Çarşamba

Barzani, Erdoğan, Fidan ve Kalın ile görüştü

Güney Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, Ankara'da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Genel Başkanı İbrahim Kalın ile bir araya geldi. Ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

Güney Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, resmi temaslar için Ankara'ya geldi. Neçirvan Barzani, Ankara'da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Genel Başkanı İbrahim Kalın ile bir araya geldi. Bu görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı külliyesinde Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Basına kapalı gerçekleşen Erdoğan görüşmesinde, Türk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da yer
aldı.

Barzani'nin Ankara'ya resmi ziyareti, Türkiye Cumhurbaşkanının önce Bağdat'ı, ardından da 22 Nisan'da Güney Kürdistan'da Bölge yetkilileriyle görüşmesinden altı ay sonra gerçekleşti. Erdoğan'ın Güney Kürdistan ziyaretinde PKK'nin tasfiyesi, Güney Kürdistan'ın işgali de dahil olmak üzere bir dizi konuda KDP yönetimi ile anlaşmalar yapmıştı. Bu görüşmelerin ardından Güney Kürdistan'a dönük işgal saldırıları yoğunlaşmış, Türkiye'nin inşa ettiği askeri üslerde hızlı bir artış yaşanmıştı. Bugün yapılan görüşmenin de Güney Kürdistan seçimleri öncesi yapılması da kamuoyunda tartışmaya neden oldu.