16 Ekim 2024 Çarşamba

Kobanê savaşının 'Apê Nemir'i sonsuzluğa uğurlandı

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın İrtibat Merkezi Kobanê direnişinin sembollerinden ve "Apê Nemir" olarak tanınan Xelîl Osman Hemê'nin, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğini duyurdu. Apê Nemir, yüzlerce kişinin katılımıyla Kobanê'deki Şehit Dicle Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlandı. Merasime TKŞ üyeleri de katıldı.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın İrtibat Merkezi Kobanê direnişinin sembollerinden ve "Apê Nemir" olarak tanınan Xelîl Osman Hemê'nin, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Şehit Dicle Şehitliği'nde yapılan törene, savaş gazileri, Özerek Yönetim temsilcileri, parti temsilci ve üyeleri, TKŞ üyeleri katıldı.

Tören saygı duruşuyla başladı. Ardından Fırat Kantonu Savaş Gazileri Federasyonu üyesi Îsmaîl Elî, kısa bir konuşma yaparak Apê Nemir'in büyük yaşına rağmen Kobanê'nin her sokağında direnişin ön safında yer aldığını vurguladı. Elî, "Apê Nemir, sonuna kadar direndi. Biz savaş gazileri olarak şehitlerimizin mirasını yaşatmaya, onların yolunda yoldaşlık ruhuyla mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

'SONUNA KADAR SÖZÜNE SADIKTI'
Fırat Kantonu Kadın Meclisi adına konuşan Leyla Ehmed, özgürlük mücadelesinin bedelleri olduğunu vurgulayarak, "Kesinlikle özgürlüğü kazanacağız. Direnişimiz karşısında kimse duramaz. Özgür bir yaşam için bedel vermekten başka seçeneğimiz yoktur" dedi. Leyla Ehmed, Apê Nemir'in DAİŞ'e karşı Kobanê'de verdiği mücadeledeki kararlılığını hatırlatarak, "Rêber Apo Kobanê için seferberlik ilan ettiğinde, ilk direnişte yer alan Apê Nemir oldu. Söz verdi ve sonuna kadar sözünü tuttu" şeklinde konuştu.

ˈAPÊ NEMIR DİRENİŞ SEMBOLÜ OLDUˈ
Fırat Kantonu Askeri Meclisi Yönetimi'nden Îsmaîl Îsmaîl, Apê Nemir'in Kobanê direnişinin bir sembolü haline geldiğini belirterek, "Apê Nemir, yurtseverliğiyle Kobanê ve halkına sahip çıktı. Çetelerin vahşetine karşı amansız bir mücadele verdi ve direnişte yerini aldı. Bizler de 'onun izinden gitmeye devam edeceğiz" dedi.

BİZ YÜREĞİMİZİ VE ÇOCUKLARIMIZI ÖZGÜRLÜĞE FEDA ETTİK'
Şehit Apê Nemir'in, yaşam arkadaşı Şemsê Mihemed de törende bir konuşma yaptı. "Bu davanın bedeli yürektir. Biz yüreğimizi ve çocuklarımızı özgürlüğe feda ettik" diyen Şemsê Mihemed, "Bu dava için ciğerimden ilk parçayı verdiğimde, devamının da geleceğini biliyordum ve bir an olsun pişman olmadım. Nemir daima, 'şehitlerimize ve önderliğimize sahip çıkalım' derdi. Doğru yoldayız ve geri adım atmayacağız" diye belirtti.

Tören, şehidin şehadet belgesinin okunarak ailesine teslim edilmesiyle devam etti. Apê Nemir, "Şehit Namirin" sloganları ve annelerin zılgıtları eşliğinde toprağa verildi.

Merasim sonrası açılan çadırda taziyeler kabul edildi.