7 Eylül 2024 Cumartesi

Vatan Budak mezarı başında anıldı

Suruç katliamında ölümsüzleşen Vatan Budak, Gaziosmanpaşa'da bulunan mezarı başında anıldı. Anmada, katliamın AKP-DAİŞ ortaklığıyla gerçekleştiği belirtilerek, 33lerin mücadelesinin yaşatılmaya devam edileceği vurgulandı.

Suruç katliamında ölümsüzleşen Vatan Budak, katliamın 9. yıldönümünde Gaziosmanpaşa'da bulunan Karlıtepe Mezarlığındaki mezarı başında anıldı.

33 düş yolcusu anısına saygı duruşuyla başlayan anmada, "Hiçbir düş yarım kalmayacak" pankartı açıldı.

BUDAK: 33LERİN BAYRAĞINI TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Vatan Budak'ın babası Murat Budak, birleşerek ve örgütlenerek faşist düzeni sarsacaklarını söyledi. Bundan 9 yıl önce Türkiye ve Kürdistan'ın birçok bölgesinden insanların "Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz" diyerek savaştan yıkılan Kobanê'yi yeniden inşa etmek için yola çıktıklarını ifade eden Budak, 33 düş yolcusunun AKP tarafından beslenen DAİŞ çeteleri tarafından katledildiğini söyledi.

"33 düş yolcusu aramızdan bedenen ayrıldı, onların kavgaları ve mücadeleleri yaşıyor, yaşatılacak da. Onların bizde bıraktığı onuru bizler de aileler olarak yaşatmaya devam edeceğiz" diyen Budak, "Kobanê düştü düşecek" diyenlere rağmen Kobanê'nin dimdik ayakta olduğunu söyledi.

"Şimdi Kobanê'de Ceboların, Polenlerin, Uğurların, Vatanların isimleri yankılanıyor. Gençlik, halklarımız birlikte olduğu sürece bizim devrime olan inancımızı yıkamayacaklarını bir kez daha Kobanê'de göstermiş olduk" diyen Budak, 33lerin bayrağını taşımaya devam edeceklerini vurguladı.

ORTAÇ: 20 TEMMUZ BİZİM İÇİN HESAPLAŞMA GÜNÜDÜR
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Mazlum Ortaç, Vatan Budak'ın Roboski katliamında Kürt halkıyla, Soma katliamında madenci aileleriyle dayanışmasını hatırlattı. 33lerin düşünde bir devrime dokunmanın, Gezi'nin çocuklarını Kobanê'nin çocuklarıyla buluşturmanın yer aldığına işaret eden Ortaç, 9 yıldır Suruç ailelerinin adliyelerde, gençlik örgütlerinin ise sokaklarda adalet mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

9 yıl boyunca pek çok baskı, gözaltı ve tutuklamayla karşı karşıya geldiklerini belirten Ortaç, "Ama bunlara karşı 33lerin isimlerini sokak sokak, barikat barikat örmeye devam ediyoruz. 20 Temmuz bizim için hesaplaşma, katillerden hesap sorma günüdür" dedi.

YALÇIN: ONLARIN MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEĞİZ
Vatan Budak'ın yoldaşı Abdülmelik Yalçın, 9 yıldır her sene Temmuz ayında acı ve öfkeyle bir araya geldiklerini söyledi. "Yoldaşlarımız oraya giderken sırtlarında, çantalarında özgür dünya idealleriyle ve oyuncaklarıyla gitti. Devlet ve onun çeteleri onları öldürerek o çantalara el koymak istedi fakat bunu başaramadı. Her sene buraya gelenler olarak bu çantaları sırtımıza taktık ve bu mücadeleyi sürdürmeye çalışıyoruz" diyen Yalçın, bu iradeyi göstermeye devam edeceklerini söyledi.

'DAYANIŞMAYLA KARANLIĞI YENECEĞİZ'
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ilçe başkanı Rukiye Ekenler, Suruç katliamının Türkiye'de koyu karanlığın başladığı bir dönem olduğunu söyledi. Ekenler, "Ancak hiçbirimiz bu mücadeleden vazgeçmiyoruz. Büyüyerek devam ediyoruz, çünkü dayanışmayla bu koyu karanlığı yeneceğimizi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe örgütü adına yapılan konuşmada, örgütlü faşizmin gençlerin bir arada olmasını istemediği ve onları hep tehdit olarak gördüğü kaydedildi. İktidarın kendisine tehdit olarak gördüğü tüm güçleri ortadan kaldırmak istediği dile getirilen konuşmada, "Vatan Budak teni itibariyle bu hayattan göçtü fakat canı hala yaşıyor, düşünceleri hala yaşıyor, mücadelesi hala yaşıyor" denildi.