16 Eylül 2024 Pazartesi

Hopalılar Reşit Kibar ve Dursun Ali Koyuncu için yürüdü

Hopalılar katledilen Reşit Kibar ve tutsak edilen Dursun Ali Koyuncu için yan yana geldi. "Doğamızın, yaşamımızın ve emeğimizin sömürülmesine izin vermeyeceğiz" diyen Hopalılar, mücadeleye devam edeceklerinin sözünü yineledi. 

Hopa'da doğa katliamına karşı çıktığı için katledilen Reşit Kibar ve bu sabah gözaltına alınarak tutuklanan Halkevi Artvin Temsilcisi Dursun Ali Koyuncu'nun tutuklanmasına ilişkin Hopa Parkında açıklama yapıldı.

Hopalılar "Reşit Kibar'ın hesabını soracağız. Dursun Ali'yi alacağız" pankartıyla parka yürüdü. Eyleme Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Sözcüsü Halide Türkoğlu da katıldı. Basın metnini okuyan Nurcan Altunkaya Karadeniz'i ve memleketin dört bir yanını sermayeye peşkeş çekenlerin Artvin'in ve memleketin dörtte üçünü maden sahasına çevirenlerin, doğaya çöken sermaye şirketleri ve arkasını yasladıkları sermaye temsilcilerinin, sermaye iktidarının suçlarını bildiklerini ve halkın öfkesinden korktuklarını kaydetti. 

'MÜCADELEMİZİ DURDURAMAYACAKLAR'
"Mücadelemizi durduramayacaklar" diyen Altunkaya, dün katilleri yargı tarafından aklanan Metin Lokumcu'ya ve Reşit Kibar'a "derelerimiz özgür akacak, tek bir ağacın kesilmesine izin vermeyeceğiz" sözünü verdi. 

'DOĞAMIZI, YAŞAMIMIZI, EMEĞİMİZİ YAĞMALAYANLARIN KARŞISINDAYIZ'
Tutsak edilen Koyuncu'nun "reşit abiler var olduğu sürece bu  toprakları emperyalistlere, sermayedarlara, şirketlere teslim etmeleri o kadar kolay olmayacak. Hepimiz birer Reşit Kibar olmak zorundayız. Başka türlü bu ormanları koruyamayız. Hepimiz Metin Lokumcu olmak zorundayız. Başka türlü bu dereleri koruyamayız" sözlerinin hatırlatan Altunkaya, şöyle devam etti: "Ormanlarımızı, derelerimizi koruyacağız. Bu memleketin hiçbir yerinde eksilmeyecek, dünden daha güçlü ve daha kararlı bir şekilde doğamızı, yaşamlarımızı, emeğimizi yağmalayanların karşısında duracağız. Buradan bir kez daha taleplerimiz ifade ediyoruz. Yaşam savunucuları serbest bırakılsın, Dursun Ali Koyuncu'ya özgürlük. Reşit Kibar'ı vuran silahı bulunduran Fikret Merttürk tutuklansın. Cankurtaran bölgesindeki tüm maden arama, işletme ruhsatları ve turizm mesire alanı için verilen ruhsatlar iptal edilsin. Ruhsatların iptal edildiği valilik tarafından ilan edilsin. Reşit Kibar'ın katlini engellemeyen kamu görevlileri görevden alınsın ve yargılansın."

Açıklama, "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz", "Ormanlara, doğaya, Dursun Ali Koyuncu'ya özgürlük", "Reşit Kibar'ın hesabını soracağız" sloganlarıyla sonlandı.