7 Eylül 2024 Cumartesi

'Suruç şehitlerinin hayallerini devrimi koruyarak yaşatacağız'

Suruç katliamının 9. yılında ETHA'ya konuşan Rojavalı genç komünistler, Suruç'ta ölümsüzleşenlerin intikamını devrimi savunarak alacaklarını, Rojava kadın devriminin kazanımlarını koruyarak Suruç'ta ölümsüzleşenlere verilen sözlere bağlılıklarını göstereceklerini vurguladı.

Rojavalı genç komünistler, 9. yılında Suruç'tan bugüne yaşananları, Suruç'un Rojavalı gençler bakımından önemine ilişkin ETHA'ya konuştu.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) Sözcüsü Destan Serhed ve CKŞ'li Qandil Kobanê ile Yusif Heyat, 33 Düş yolcusunun eylemlerinin Rojava gençliği için anlamını değerlendirdi.

DESTAN SERHED: KENDİLERİ GELEMEDİ AMA DÜŞLERİNİ DEVRİME YOLLADILAR
Suruç katliamının yaşandığı Amara Kültür Merkezinde bir araya gelen farklı ulus, toplumsal ve siyasal kesimlerden yüzlerce kişinin amacının devrim topraklarına geçmek, devrimi inşa etmek olduğunu hatırlatan Destan Serhed, "Bu katliamı yaşayan yoldaşlarımız kendileri gelemediler ama hayallerini ve düşlerini bu devrime yolladılar. Yoldaşlarımızın şehadeti gençler için asla bir sınır olmadı. Şehitlerimizin intikamını almak gibi daha büyük bir amacımız oluştu" dedi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonunun (SGDF) "Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz" sloganıyla Kobanê'ye doğru yola çıktığını hatırlatan Desten Serhed, "Bu devrimin çocuğu olan, şehitlerin emeğinden etkilenen gençler her 20 Temmuz'da bu sloganı yükseltiyorlar" diye ekledi.

Suruç'ta ölümsüzleşenlerin Rojava gençliğin üzerinde çok farklı bir rol oynadığına işaret eden Desten Serhed, Suruç katliamının ardından hesap sorma bilinciyle özgür alanlara geçen ve ölümsüzleşen devrimcileri hatırlattı.

'BEDEN YARALANIR AMA İRADE YARALANMAZ'
Kapitalizmin çizdiği sınırların gençliğin sınırı olmaması gerektiğini vurgulayan Destan Serhed, "Vücut yaralanır ama bilinç, akıl yaralanmaz. Pirsûs'taki yoldaşlarımızın şehadeti de böyledir. Bu yüzden her sloganda 'Şehitler ölümsüzdür' diyoruz. Çünkü gerçekten Rojava gençliği için onlar ölümsüzdür. Fikir ve hayalleri ile ölümsüzleştiler, anıları ile ölümsüzleştiler" dedi.

Rojavalı komünist gençlerin, Suruç'ta ölümsüzleşenlerin fikirlerini Suruç sonrası yüzünü Rojava'ya dönenlerden öğrendiklerini söyleyen Destan Serhed, "9 yılda birçok genç şehitlerin intikamını almak için eğitimden geçerek kendisini geliştirdi. Birçok genç CKŞ saflarında örgütlendi. Türk devleti bu katliamla gençlerimizin iradesini kırabileceğini, yüreğinde korku yaratabileceğini düşünüyordu. Ama bugün binlerce genç, genç kadın şehitlerin takipçisi oluyor" diye konuştu.

'ÇOCUKLARINIZIN YOLDAŞLARI DİRENİYOR'
Rojava devrimine yönelik işgal saldırılarının sürdüğünü hatırlatan Destan Serhed, "Birçok yerde gençliğin iradesini kuşatmak istediler ama bu devrimde çok büyük kazanımlar elde edildi. Baxoz, DAİŞ'in yenilgisi oldu. Bu, çok büyük bir kazanımdır. Devrimde askeri, siyasi ve toplumsal çalışmalarda genç kadınların varlığı ve yürütülen çalışmalar düşmana bir cevap oluyor. Bu yüzden bu saldırılar bizim için asla engel olmadı" diye ekledi.

Şehitlerin devrimci mirasından çok şey öğrendiklerini belirten Destan Serhed, "Suruç şehitlerinin ailelerine yüreğiniz rahat olsun demek istiyoruz. Çocuklarınızın yoldaşları burada, devrimin içerisinde direniyorlar. Onların intikamını almak için savaşıyorlar ve faşist düşmana cevabı veriyorlar" diye vurguladı.

ROJAVA GENÇLİĞİNE CKŞ SAFLARINDA ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI
Türkiye ve Kürdistan gençliğine seslenen Destan Serhed şu çağrıda bulundu: "Birçok katliamın hesabını sorduğumuz gibi bu katliamın hesabını da soracağız. Faşist Türk devleti bunu iyi bilmelidir. Sesimizi duyan tüm gençlere şunu söylemek istiyoruz. El ele verirseniz düşmanın iradesini kırmak o kadar kolay olur."

Destan Serhed, Rojava gençliğine de CKŞ saflarında örgütlenme çağrısı yaptı, "Bu devrim nasıl ki birçok katliamın hesabını sorduysa, Suruç katliamının da hesabını soracaktır. Şehitlerimizin takipçisi olacağız. İrademizi daha da yükseltmek için savaşacağız" diye vurguladı.

SURUÇ'UN GENÇ KADINLARA ÇAĞRISI 
Suruç katliamında ölümsüzleşen kadın devrimcilerin Rojava kadın devrimi için yola çıktıklarını vurgulayan Destan Serhed, "Onların şehadeti Rojavalı genç kadınlara cesaret, irade kattı. Bu devrim içerisinde daha büyük adımlar atmalarını, devrimin içerisinde daha fazla yer almalarını, sistemin zincirlerini kırmalarını sağladı. Rahat olun yoldaşlar, şimdi sizin emeklerinizle binlerce genç kadın bu devrimde kadın rengini görüyorlar" dedi.

'33'LERİN DÜŞLERİNİ ROJAVA'DA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'
Suruç şehitlerini ve devrim şehitlerini anarak sözlerine başlayan CKŞ'li Qendîl Kobanê de Kobanê'yi inşa için yola çıkan ve DAİŞ saldırısıyla Suruç'ta ölümsüzleşen 33 düş yolcusunun takipçisi olacaklarını, onların yolunda ilerleyeceklerini, anılarına bağlı kalacaklarını vurguladı. Kobanê, "Onların düşlerini, fikirlerini Rojava'da gerçekleştireceğiz. Kobanê gençliği olarak burada sosyalizmi büyüteceğiz" diye konuştu.

Rojava devriminde ödenen bedellere de dikkat çeken Kobanê, "Bizler de gençlik olarak şehitlerimizin takipçileriyiz, şehitlere borçluyuz. Devrim bedel istiyor, bizler de şehitler veriyoruz. Şehitler ölmez" dedi.

CKŞ'li Yusif Heyat ise Kobanê'de 2014 yılında Türk devleti ve DAİŞ'e karşı büyük bir savaş verildiğini, büyük bedellerle özgürleştirildiğini hatırlattı. Rojava halkları ile Türkiye ve Bakurê Kürdistan halklarının dayanışmasının engellenmek istendiğine dikkat çeken Heyat, "Biz şimdi bu kenti onların isteği gibi inşa ediyoruz. Bu kent için şehit düşen arkadaşlarımız için bu kentin Türk devletinin eline geçmesini engelleyeceğiz" ifadelerini kullandı.