7 Eylül 2024 Cumartesi

'Suruç şehitleri bilincimizde yaşıyor'

Suruç şehidi Kasım Deprem ve Osman Çiçek'in mezarı başında yapılmak istenen anma polis tarafından engellendi. ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, "Mezar taşlarımızı kırsanız da kafamızı kırsanız da bizi öldürseniz de şehitlerimizin anıların asla terk etmeyeceğiz. Onlar bizimle yaşıyor, kalbimizde, bilincimizde mücadelemizde yaşıyor" diyerek tepki gösterdi. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 33 düş yolcularından Kasım Deprem ve Osman Çiçek'in mezarı başında yapılmak istenen anma polis tarafından engellendi. Suruç Şehitliğinde yapılmak istenen anma öncesi girişe barikatlar kuruldu. 

TAŞKIRAN: ÖLDÜRSENİZ DE VAZGEÇMEYECEĞİZ
ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, elindeki karanfili göstererek, "Karanfillerden korkuyorlar. Fotoğraflardan, bizden hafızamızdan korkuyorlar. Asla unutmayacağız, asla bırakmayacağız. Hesabını sormaya devam edeceğiz. Mezar taşlarımızı kırsanız da kafamızı kırsanız da bizi öldürseniz de şehitlerimizin anıların asla terk etmeyeceğiz. Onlar bizimle yaşıyor, kalbimizde, bilincimizde mücadelemizde yaşıyor. Ne yaparsanız yapın biz onlarız. Biz 33 düş yolcusuyuz, Ankara garda katledilenleriz, Amed'de katledilenleriz. Biz bu ülkenin evlatları, devrimcileriyiz. Bizden kurtulamayacaksınız" diyerek tepki gösterdi. 

Taşkıran'ın konuşması alkış, zılgıt ve sloganlarla yanıtlandı. 

ŞENYAŞAR: BUGÜN BARİKAT KURANLAR O GÜN KATLİAMI YAPANLARA KORİDOR OLODU
Mezarlık önünde yapılan anmada söz alan DEM Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, katledilen 33 düş yolcusunu andı. "Düş yolcularının mücadelesini bıraktığı yerden halkımızla beraber  sürdürmeye devam edeceğiz" diyen Şenyaşar, "Önümüze bariyer kuran devlet o gün bu katliamı yapanlar koridor oldu. Onlara yol açtı. Bugün ceberrut bir iktidar var. Ve ben buradan devlet yetkililerine sesleniyorum, katilin polisi olmayın" dedi. 

Ailesine yönelik devlet hastanesindeki katliamı hatırlatan Şenyaşar, o gün hastanedeki yüzlerce polisin katliamı önlemediğini vurguladı. "Şu an nasıl izledilerse o gün de öyle izlediler" diyen Şenyaşar, ailesine yönelik katliam davasında da Suruç katliamı davasında da yargılamanın göstermelik olduğunu söyledi.