7 Eylül 2024 Cumartesi

'Rezerv alan diye malımıza çöküyorlar'

Malatya'da Kışla Caddesindeki esnafa konteyner verilmeden elektriği kesildi. "Rezerv alan diyerek malımıza çöküyorlar" diyen esnaf, elektrik faturalarını da ödediklerini, mağdur edildiklerini kaydetti. 

Maraş merkezli 6 Şubat deprem katliamının üzerinden bir buçuk yıl geçti. Depremden zarar gören halkın sorunları giderilmedi. Malatya'da rezezerv alan içerisinde bulunan Kışla Caddesinde bir süredir devam eden yıkım çalışmaları esnafı daha zor durumda bıraktı. Esnafa konteyner verilmeden yıkım başlarken, elektrikleri de kesildi. Bu duruma tepki gösteren esnaf caddeyi trafiğe kapatarak eylem yaptı.

'KONTEYNERLERİMİZ TESLİM EDİLMEDEN ELEKTRİĞİMİZ KESİLDİ'
Kuaförlük yapan Hasan Türkoğlu, "Konteynerlerimiz teslim edilmeden elektriklerimiz kesildi. Konteynerlerimiz teslim edilsin, taşınalım, sonra elektrikler kesilsin. Ne konteynerler teslim edildi ne iş yerleri tahliye edildi. Maalesef böyle bir rezalet yaşıyoruz"dedi.

'DÜKKANIMDA 3 MİLYON MAL VAR BOZULMAYA BAŞLADI'
Mağdur olduğunu dile getiren esnaf Ahmet Erbaş da "Benim dükkânımda 2-3 milyon TL'lik mal var, bozulmaya başladı. Bunun sebebi kim? Polis memurlarından bir tutanak tutmalarını rica ettim. Biz mağduruz, iş yerlerimizdekiler milli servet. Bozulacak her üründen buradaki herkesin mesuliyeti var. Mahkeme kararımız var ama şu ana Anayasa Mahkemesi'ni reddediyorlar. Ben yürütmeyi durdurma kararı almışım kanun bilen bir insanım. Yaptıkları şey yanlış, polis memurları Anayasa Mahkemesini reddediyor. Bu yaptıkları kanunsuz, hukuksuz. Elektriğimizi açın. Bize gelip 'elektriğinizi keseceğiz' demediler. Bizi mağdur ettiler, şu an çok mağduruz. TEDAŞ'tan bize hiçbir bilgi gelmedi. Faturamı da ödedim, bir kuruş borcum yok" ifadelerini kullandı.

'REZERV ALAN DİYE MALIMIZA EL KOYUYORLAR'
Esnaf Yusuf Alataş ise mülkiyet haklarının ellerinden alındığını vurguladı. Alataş, "Rezerv alan diye malımıza el koyuyorlar. Bir nevi çöküyorlar. Elimizde yürütmeyi durdurma kararı var. Bugün gelip elektriğimizi kestiler. Birileri emir veriyor fişi çekiyorlar. Bu kadar esnafa, memura yazık değil mi? Memurla esnafı niye karşı karşıya getiriyorlar. Cumhurbaşkanımız, 'biz hizmetkâr olmaya geldik' diyor ama şu anda bizi yönetenler, bize zulmediyor. Benim ne hakkım var yol kapatmaya ama şu anda bu yolu kapatmaya mecburum, sesimi kimse duymuyor. Devletin beni yaşatması lazım, devlet bana bakmaya mecbur. Benim malıma bakmaya mecbur ama mahkeme kararım var dinlemiyor. Elektriğimiz kesiliyor. Ey Murat Kurum sen bunun hakkını ödeyemezsin" dedi.