3 Temmuz 2024 Çarşamba

Kayseri İl Emniyet Müdürü: Mağdur şahıs Türk değil

Kayseri'de bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulması sonrası faşistler Suriyelilere ait çok sayıda ev ve işyerini ateşe verdi. Irkçı saldırılarda bulunanların bozkurt işareti yaptığı ve "Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganları attığı görülürken, Kayseri İl Emniyet Müdürü, "Mağdur şahıs Türk değil, lütfen dağılın" ifadelerini kullandı.

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir göçmenin 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunması sonrası faşistler sokaklara çıkarak Suriyelilere ait çok sayıda ev ve işyerini ateşe verdi, araçlarını parçaladı. Cinsel istismarda bulunan şahıs gözaltına alındı.

Suriyelilerin evlerine ve işyerlerine saldıran faşistlerin bozkurt işareti yaptığı ve "Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganları attığı görüldü.

Polisler kitleye TOMA'larla müdahale etti. Öte yandan sosyal medyada paylaşılan görüntülerde polisin Suriyelilerin işyerlerini yakan faşistlere, "Dağılın, size müdahale etmek istemiyorum" dediği görüldü.

Bölgeye gelen Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, ırkçı saldırıyı ırkçı söylemlerle dağıtmaya çalıştı. Aydın, şu ifadeleri kullandı: "Tepkinizi gösterdiniz. Sizi anladık, mesajınızı aldık. Bundan sonraki yapacağınız her türlü hareket sizinle ilgili konulara dönecek. Buradaki mağdur şahıs Türk değil. Şu anda şüpheli şahıs gözaltında. Mağdur şahsın sağlığıyla ilgili herhangi bir problem gözükmüyor. O şahsın ve ailesiyle ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinde size söz veriyorum. Bir hafta sonra tekrar bu mahalleye geleceğim. Bu olayla ilgili neler yaptığımızı söyleyeceğim. Lütfen ailelerinizi alın, evlerinize geçin. Biz gerekeni yapacağız, bunun sözünü veriyorum."

Olaylarda 10 polisin yaralandığı öğrenildi.

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri şehir genelinde güvenlik önlemlerini artırdı. Mahallelere giriş ve çıkışlar kontrollü olarak sağlanıyor.