5 Temmuz 2024 Cuma

Antalya'da 33 can anıldı: Unutmak ihanettir

Antalya'da yapılan açıklamada Sivas için adalet talebinden asla vazgeçmeyeceğini söyleyen çok sayıda kişi, unutmanın "hak ve hakikat mücadelesinde inançları uğruna bedel ödeyenlere ihanet" olduğunun altını çizdi.

Antalya Alevi Bileşenleri ve Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla Sivas katliamının 31. yılında 33 can anıldı. Attalos Meydanında bir araya gelen çok sayıda kişi, üzerinde 33 canın fotoğrafının olduğu "Madımak utanç müzesi olacak" pankartı açtı. 33 can başta olmak üzere ölümsüzleşenler anısına saygı duruşunda bulundu. 

Basın metnini okuyan Zeynep Şahin, "Devlet, Maraş, Sivas, Çorum, Dersim, Malatya katliamlarında olduğu gibi Madımak katliamı ile de yüzleşmediği için Gazi, Ümraniye, 10 Ekim, Roboskî, Suruç gibi katliamları yaşadık. Katliamlar, ancak amasız fakatsız yüzleşilerek aydınlatılabilir. Katliamların arkasındaki gerçek faillerin açığa çıkarılması için bu bir zorunluluktur. Adalet talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz ve gerçek sorumluların yargılanması için mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. 

Unutmanın; başta inançlarına, dirençlerine, tarihsel bilinçlerine, Kerbela'daki Hüseyni duruşa, Enel Hakk'tan geçmeyen, Hallac-ı Mansur'a, Baba İlyas'tan Kalender Şah'a, darağacındaki Pir Sultan Abdal'dan günümüze, hak ve hakikat mücadelesinde inançları uğruna bedel ödeyenlere ihanet olduğunun altını çizen Şahin, "Madımak katliamını unutmadık, unutturmayacağız, hesabını soracağız!  Gelin canlar bir olalım… Sivas'ın ışığı sönmeyecek" dedi.