5 Temmuz 2024 Cuma

Sarıgazi'de Sivas katliamı anması 

Sarıgazi'de bir araya gelen çok sayıda kişi Sivas'ta katledilen 33 canı andı, hesap soracaklarını kaydetti. 

İstanbul'un Sancaktepe ilçesindeki Sarıgazi'de Vatan Ortaokulu önünde bir araya gelen çok sayıda kişi Sivas'ta katledilen 33 kişi için Demokrasi Caddesine yürüdü. "Sivas'ın ışığı sönmeyecek", "Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek", "Sivas'ı unutma unutturma" sloganlarının sık sık yükseldiği yürüyüşte Sivas'ta ölümsüzleşen 33 canın fotoğrafları taşındı. 

33 canın fotoğraflarının yer aldığı "2 Temmuz Sivas katliamını unutmadık, unutmadık, hesabını soracağız" pankartının açıldığı yürüyüşte ayrıca "Kayyum defol" ve "Sivas'ın ışığı sönmeyecek" dövizleri ve bağlama taşındı. 

Okunan basın metninde, 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta katledilenlerin zulüm düzeni şok bulsun diye toplandığı kaydedildi. Açıklamada, "Onlar işçiler, emekçiler insanca bir yaşam sürdürsünler, yoksulluk altında ezilmesinler diye toplandılar. Kadınlar, çocuklar şiddetsiz bir dünyada yaşasınlar, doğa yok edilmesin, can dostlarımız hayvanlar katledilmesin diye buluştular. Mazlum halklar bombalar altında katledilmesin, kardeşçe bir dünyada yaşasın istedikleri için toplandılar. Onlar eşit, sömürüsüz bir dünya içinde Pir Sultan’ın dediği gibi yarin yanağından gayrı her şeyi paylaşabilmenin umuduyla toplandılar. Bugün Sivas’ta katledilen dostlarımız anmak onların bıraktığı mücadeleyi sürdürmek, büyütmek ve örgütlenmek anlamına geliyor. Onların bıraktığı bu mücadeleye sahip çıkacak ne onları unutacak ne de katilleri aklayacağız" denildi.