7 Eylül 2024 Cumartesi

ESP: Rojava devrimini savunalım

ESP MYK'sı, Rojava devriminin 12. yılına ilişkin yaptığı açıklamada, "Büyük direnişler ve bedeller ile 12'inci yılına giren Rojava devrimimiz buradan ileriye yürümenin imkanlarına bugün de sahiptir. Bunun için öncelikli görev bu devrimi hep birlikte savunmaktır. Sosyalist olmanın bir gereği olarak ve bu yolda düşen ölümsüzlerin anısına saygıyla devrimimizi işgalcilere-sömürgecilere karşı savunmaya devam edeceğiz" denildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Rojava devriminin 12. yılında yazılı açıklama yaptı.

"12'inci yılında ölümsüzleri ve devrimi savunanları, yaşatanları şahsında Rojava devrimini selamlıyoruz" denilen açıklamada, devrimin, emperyalist işgal ve gerici iç savaşlar karşısında kendini üçüncü bir cephe olarak örgütlediği, halkın özgürlük eylemi ve kazanımı olduğu vurgulandı.

Rojava devriminin antisömürgeci, kadın özgürlükçü, demokratik halkçı yapıya sahip olduğu, bölge ve dünya halklarına sömürü, savaş ve yıkımdan başka bir şey vaat etmeyen emperyalist politikalar karşısında özgür, adil, eşit bir yaşam odağı olduğuna işaret edilen ESP açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Emperyalist güçler arasındaki çelişki ve çatışmaların düzeyi, toplumsal hareketlerin ortaya çıkardığı devrimci dinamiklerin basıncı Rojava'ya dönük işgal saldırısı olarak yansımaya devam ediyor ve devrim, sömürgeci savaşa, işgale direnerek inşayı ve ilerlemeyi sürdürüyor.
"Rojava devrimine dönük işgalci, sömürgeci politikanın ve çeteler eliyle saldırıların başını burjuva Türk devleti çekiyor. IŞİD Rojava devriminin başladığı nokta olan Kobanê'yi kuşattığında 'Kobanê düştü düşecek' diye seslenen faşist şef, kendine Osmanlı'dan bakiye kaldığını düşündüğü Halep'i alıp, çetelerinin Şam'daki iktidarını ilanına hazırlanıyordu.
"Olmadı.

IŞİD YENİLDİ, KOBANÊ DÜŞMEDİ
"IŞİD yenildi, Kobanê düşmedi. Rojava devrimi, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'ni oluşturarak ilerledi ve 2023 yılı sonunda tamamladığı yeni Toplumsal Sözleşmesi'ni yaptı. Aynı zamanda hakim olduğu alanlarda yerel seçimlere giderek konumunu pekiştirecek adımlar atıyor. Sömürgeci, faşist Türk devleti şimdi de Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin bu yeni açılımına savaş ilan ediyor.
"Rojava'nın sömürgeci Türk burjuva devleti tarafından işgali faşist AKP-MHP iktidarının temel hedefidir. Misak-ı Milli temelinde yayılmacı bir politika güden sömürgeci Türk burjuva devleti tüm stratejik ve taktik adımlarını buna göre atıyor. Güney Kürdistan işgali, bunun için KDP işbirlikçiliği, Irak devletinin desteği ve yapılan yol projesi bu işgal planına tabidir.
"Fakat hayat, savaşım ve devrim sadece faşist, sömürgeci iktidarların planlarına bağlı değildir.
"Rojava meclislerinde eşit temelde örgütlenen halklar, yaşamın ve savaşımın eşit gücü olan kadınlar, özsavunma ile varlığını koruyan ezilenler, kazanımlarını bugüne kadar bedel ödeyerek korudu. Esad rejimine, IŞİD barbarlığına, işgalci, sömürgeci Türk devletine karşı mücadeleyle ilerledi.

'DEVRİMİ BİRLİKTE SAVUNALIM'
"Büyük direnişler ve bedeller ile 12'inci yılına giren Rojava devrimimiz buradan ileriye yürümenin imkanlarına bugün de sahiptir. Bunun için öncelikli görev bu devrimi hep birlikte savunmaktır.
"Sosyalist olmanın bir gereği olarak ve bu yolda düşen ölümsüzlerin anısına saygıyla devrimimizi işgalcilere-sömürgecilere karşı savunmaya devam edeceğiz.
"Yaşasın Rojava kadın devrimimiz! Yaşasın Rojava devrimimiz!"