7 Eylül 2024 Cumartesi

Dersim Festivalinde kayyum darbesine karşı yürüyüş

Munzur Festivali'nde kayyum darbesine karşı yürüyüş düzenlendi. "Kayyum gidecek biz kalacağız" sloganının haykırıldığı yürüyüşün ardından akşam saatlerinde sanatçıların sahne aldığı festival etkinliği düzenlendi.

Dersim Belediyesi ve Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) tarafından düzenlenen 22. Munzur Doğa ve Kültür Festivali, Hakkari'deki kayyum darbesine karşı yürüyüşle devam etti.

Dün gerçekleştirilen yürüyüşe, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Dersim Belediye Eşbaşkanları Birsen Orhan, Cevdet Konak, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı. Dersim Belediyesi önünde başlayan yürüyüş, Mameki Parkına kadar alkış ve zılgıtlarla sürdü.

"Doğamızın ve irademizin gasbına izin vermeyeceğiz" pankartının taşındığı eylemde, sık sık, "Hakkari bizimdir, bizim kalacak", "Bijî berxwedana Hakkari", "Bijî berxwedana zindana", "Direne direne kazanacağız", "Susma, sustukça sıra sana gelecek", "Kayyum gidecek, biz kalacağız" sloganları atıldı.

Festival saatlerinde akşam da konser düzenlendi. Çok sayıda sanatçı sahne aldı.