7 Eylül 2024 Cumartesi

Denizli'de Suruç şehitleri için etkinlik

Denizli'de 33 düş yolcusu için yapılan açıklamada adalet mücadelesini yükseltme çağrısı yapılırken, düzenlenen anmada ise Suruç katliamını diğer katliamlardan ayıran şeyin halklar arasındaki kardeşliğin hedef alınması olduğu belirtildi. 

Suruç katliamının 9. yılında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Denizli İl Örgütünün çağrısıyla 33 düş yolcusu anıldı. "Suruç için adalet herkes için adalet, unutmadık unutmayacağız" pankartının açıldığı eylemin metnini Musa Aydın okudu. 

MÜCADELEYİ YÜKSELTME ÇAĞRISI
33'leri Suruç'a götüren şeyin "beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" fikriyatı olduğunun altını çizen Aydın, "Tam 9 yıl oldu. Onlar olmadan yaşadığımız. Düşlerinin ve umutlarının takipçisi olduğumuz tam 9 yıl. Bugün burada onların huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. Düşlerini yarım bırakmayacağız. Aradan geçen 9 yılda onlar için yürüttüğümüz adalet mücadelesi bize güç verdi. Benken biz olduğumuz, onların yoldaşlarıyla çoğaldığımız 9 yıl. İsimlerini birer meşale gibi taşıyıp adalet mücadelesi yürütenleri gördükçe daha da onurlandık. Başta bu meydan olmak üzere mezar başlarında yaptığımız anmalarda, mahkeme salonlarında ve yaptığımız etkinliklerde bizi yalnız bırakmadılar. Herkes için adalet diyerek başlattığımız adalet mücadelesinde tanıştığımız, birlikte daha büyük bir aile olduğumuz dostlarımız, bu gün bulundukları her yerde 33 düş yolcumuzu anıyorlar" dedi. Aydın, 9 yılda birlikte büyütülen adalet mücadelesini daha da yükseltme çağrısı yapıldı. 

'SURUÇ'TA HALKLARIN KARDEŞLİĞİ ENGELLENMEK İSTENDİ'
Açıklama sloganlarla sona ererken il örgütünde 33'ler için anma etkinliği düzenlendi. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) adına konuşan Harun Çakmak, Suruç katliamını anlamak için önceki atmosferi iyi analiz etmek gerektiğini söyledi. Çakmak, "Türkiye tarihinde çeşitli  katliamların bir benzeri. Ama niye özellikle Suruç ve bu gençlere yönelik. Suruç katliamının farkı da bu. Savaşlarda ordular geçtikleri yerlerde önce köprüleri yıkarlar, Suruç'ta yapılan da halklar arası yapılan dayanışma köprüsü, dayanışmanın önü kesilmeye çalışıldı" dedi.

Daha sonra DEM Parti Denizli İl Eşbaşkanı Mahide Öztürk, HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın 33'ler anısına yazdığı şiiri okudu. 
Anma serbest kürsüyle devam etti.