7 Eylül 2024 Cumartesi

Çağdaş Aydın'ın mezarı başında mücadele sözü

Suruç katliamının 9. yılında ölümsüzleşen Çağdaş Aydın'ı mezarı başında ananlar, ezilen halklar arası kurulan köprülerin kolay kolay yıkılamayacağını vurguladı.

33 düş yolcularından Çağdaş Aydın, Dersim Ovacık'ta Güneykonak Mezarlığındaki mezarı başında anıldı. Anmaya Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), YAKADER, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneğinden Mehtap Sakinci Coşgun, Halkların Demokrasi Partisi (DEM Parti) Dersim Milletvekili Ayten Kordu, il ve ilçe yönetimi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Dersim Şubesinin katıldı. 

Anma, 33 düş yolcusu şahsında devrim ve sosyalizm şahsında ölümsüzleşenler anısına saygı duruşuyla başladı. 

Suruç yaralılarından Yalçın Demir, SGDF'nin çağrısı üzerine yüzlerce kişi olarak Amara Kültür Merkezinde buluştuklarını hatırlattı. Demir, Suruç katliamının devlet tarafından gerçekleştiğini vurguladı. 

ESP adına söz alan Orhan Çelebi de Rojava'ya Kobanê'ye kardeşlik köprüsünü kurmak için yola çıkanların amacının IŞİD barbarlığı tarafından yok edilen bir kenti yeniden inşa etmek, direnen halkın yanında yeni bir yaşamı kurmak olduğunu belirtti. Çelebi, canlı bombalı saldırısıyla bu düşün engellenmek istendiğini söyledi ve ekledi: "Ama biliyoruz ki, ezilen halklar birbiriyle kenetlendiğinde kurulan köprüler kolay kolay yıkılmaz."