7 Eylül 2024 Cumartesi

Büşra Mete'nin mezarı başında anma

33 düş yolcularından Büşra Mete'nin mezarı başında yapılan anmada, devletin Amara Kültür Merkezinde istediğini başaramadığı vurgulandı. Suruç şehitlerinin ulaşmak istediği Kobanê topraklarında düşlerinin sürdüğü belirtildi. 

Suruç şehidi Büşra Mete, Şeyhli Mezarlığında mezarı başında anıldı. "Hiçbir düş yarım kalmayacak" pankartı ile Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve kızıl bayrakları ve Büşra'nın fotoğrafı taşındı. 

Büşra Mete şahsında 33 düş yolcuları anısına saygı duruşuyla başlayan anmada, SGDF adına Senem Pektaş söz aldı. Pektaş, Kürdistan'dan Türkiye'ye kent kent, sokak sokak 33'lerin isminin yaşadığını kaydetti. Suruç şehitlerinin ölümsüzleştiği 11,50'nin kendileri için bir saat olmadığını söyleyen Pektaş, "Bugün her saate baktığımızda hem bunun acısını yaşıyoruz, hem bunu yasını tutuyoruz hem bunun öfkesini yaşıyoruz. Bu katliamın nasıl gerçekleştiğini ardından nasıl adaletsizlik zinciriyle baş başa kaldığımızı bilerek her 20 Temmmuz'u bunun öfkesiyle karşılıyoruz. Şu an biz Büşra'nın mezarı başındayız ama dünyanın her yerinde Suruç şehitlerimiz için selam durmuş durumda, yoldaşlarımız, mücadele arkadaşlarımız. Büşra'nın yolculuğunu sadece kültür merkezine gitmek olarak görmemek lazım, onların düş yolculuğu çok daha gerilerden başlıyor. Hepsinin bambaşka hikayeleri var. Ama hepsini orada buluşturan yolculuğa başlangıç hikayesi var. Büşra'nınki de o hikayelerden birisi. Büşra. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi gazetecilik öğrencisi, mücadeleye Gülsuyu'nda Ertuğrul Gazi Lisesinde okurken Liseli Öğrenci Birliği (LÖB) ile başlıyor. Birlikte yola çıktığı pek çok yoldaşıyla; Polenle Ceboyla tanışıyor. Büşra'nın büyüdüğü mahalle bizim Kobanê'de ölümsüzleşmiş çokça yoldaşımızın, siper yoldaşımızın çıkıp gittiği bir mahalle. Gülsuyu o yüzden bu kampanyanın, beraber savunduk kısmında çok özel bir yerde duruyor. Büşra da onların ardından beraber inşa edeceğiz sözünü yerine getirebilmek için yola çıkıyor" dedi. 

Devletin Amara Kültür Merkezinde Gezi'nin çocuklarının Rojava'ya yolculuğunu engellemek istediğini söyleyen Pektaş, "Ama bunu başaramadılar" diye vurguladı.