7 Eylül 2024 Cumartesi

'Bizim için Kerbela ne ise Suruç da odur'

33 düş yolcusu anısına Yamanlar Cemevi'nde lokma pay edildi. Yapılan konuşmalarda "Kerbela ne ise Suruç katliamı odur. Sivas ne ise Suruç katliamı odur. Roboskî ne ise Suruç katliamı odur" denildi. Suruç için adalet sağlanana kadar mücadelenin süreceği vurgulandı .

Suruç katliamının 9. yılı etkinlikleri kapsamında, İzmir'in Bayraklı ilçesinde bulunan Yamanlar Cemevi'nde 33 düş yolcusu anısına lokma pay edildi. 

Lokmanın pay edilmesinin ardından Cemevi Başkanı Mehmet Bozkurt söz aldı. Bozkurt, "Kerbela ne ise Suruç katliamı aynı değerdedir. Çünkü inancımızın da insanlığın da gereği nerede bir haksızlık, hukuksuzluk, zulüm yaşanmışsa orası bizim için Kerbela'dır" dedi. 

Daha sonra kızı Polen'i katliamda yitiren Suruç Aileleri İnisiyatifi'nden Şemsettin Ünlü, "9 yıldır acımızı kalbimize gömerek adalet mücadelesi vermeye çalışıyoruz. Aslında katillerin kim olduğu belli. Çorum'da da Sivas'ta da belliydi. Adalet mücadelemizden vazgeçmiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Melcisi (PM) üyesi Murat Çepni de şunları söyledi: "Kerbela ne ise Suruç katliamı odur. Sivas ne ise Suruç katliamı odur. Roboskî ne ise Suruç katliamı odur. Halklarımızın demokrasi, eşitlik ve adalet mücadelesi dünden bugüne sürüyor, yarın da sürecek. Katliamın 9. yılındayız katillerden hesap sorana kadar bu mücadelemiz mutlaka sürecek. Muharrem ayı orucumuz tüm halklarımızın eşitlik ve adalet özgürlük mücadelesine vesile olsun. Oruçlarımız kabul olsun. Aşk ile."