7 Eylül 2024 Cumartesi

ADGB: Güney Kürdistan'ın işgaline karşı sessiz kalmayalım

Türk devletinin Güney Kürdistan'a dönük askeri operasyonlarına tepki gösteren ADGB, "Halkların geliştireceği dayanışma eylem ve etkinlikleri, emperyalistlerin ve uşaklarının halklara ve ezilen uluslara karşı geliştirdiği saldırıları geri püskürtebilir" ifadelerini kullandı.

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), Türk devletinin Güney Kürdistan'a dönük saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

İşgal hareketinin ormanların yakılmasıyla başlatıldığı ifade edilen açıklamada, "Yerel seçimlerde aldığı yenilgiyi unutturup, şovenizm ve ırkçılık üzerinden şekillenmiş savaş çığırtkanlığıyla gündemi değiştirip güven kazanmaya çalışan faşist AKP-MHP hükümeti; DEM dışındaki muhalefet partileri ile görüşmeler yaparak işgal hareketinin iç politik zeminini hazırladı" denildi.

Erdoğan'ın Esad'la diyalog geliştirme girişimlerinin bu işgal hareketinin dar bir çerçevede ve kısa süreli olmayacağına işaret ettiği kaydedilen açıklama, şöyle devam etti: "Rojava özerk yönetiminin dağıtılmasının esas alınacağı pazarlıkların geliştirilmesi için Rusya devlet başkanı Putin'in desteğini alarak Esad'ı zorlayan Erdoğan, son NATO toplantısında da Güney Kürdistan'a yapacağı askeri müdahale için onay almışa benziyor. Bu saldırı ile Kürt özgürlük hareketini yenilgiye uğratmak ve teslim almayı hedefleyen faşist AKP-MHP hükümetinin bu hedefine ulaşmasını engellemek, biz devrimcilerin, sosyalistlerin, komünistlerin ve yurtseverlerin görevidir."

'EMPERYALİSTLERİN İKİ YÜZLÜ POLİTİKALARINI TEŞHİR EDELİM'
Rusya'nın Ukrayna işgaline karşı Ukrayna'ya her türlü desteği sağlayan ABD, NATO ve Avrupa Birliği'nin, Kürdistan ve Filistin'e dönük saldırılar karşısında sessizliğini koruduğu kaydedilen açıklamada, "Emperyalistlerin kendi çıkarlarını esas alan bu iki yüzlü politikalarını teşhir etmek, emperyalistlerin ve uşaklarının, ulusların kendi kaderlerini kendilerinin belirleme istemlerine ve mücadelelerine karşı geliştirilen her türlü saldırı ve işgal hareketlerine karşı çıkmak; demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden, ulusların tam hak eşitliğinden yana olan her insanın görevidir" ifadeleri kullanıldı.

'HERKESİ İŞGAL VE İLHAKA KARŞI ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ'
Açıklama, şöyle devam etti: "Biz ADGB olarak, tüm duyarlı insanları, faşist T.C. devletinin Güney Kürdistan'a yönelik başlattığı işgal ve ilhak hareketine karşı çıkmaya çağırıyoruz. Halkların geliştireceği dayanışma eylem ve etkinlikleri, emperyalistlerin ve uşaklarının halklara ve ezilen uluslara karşı geliştirdiği saldırıları geri püskürtebilir. Geçmişte Kobanê'yi teslim almaya yönelik geliştirilen ve DAİŞ'in aktif rol aldığı saldırıya karşı bedenlerini siper ederek Kobane halkıyla dayanışmada bulunmak için yola çıkan ve Suruç'ta katledilen 33 genç devrimcinin anısı, bir kez daha dayanışmanın önemine vurgu yapıyor. Emperyalizme, faşizme ve her türden gericiliğe karşı birlikte mücadele ve halklarla dayanışmada tereddüt etmeyelim!"