7 Eylül 2024 Cumartesi

'Adaleti sağlamanın yolu Suruç'u aydınlatmaktan geçer'

Suruç katliamının, bu dönemin katliamlarının başlangıcı olması sebebiyle özel bir yeri olduğunu ve ardından gelen tüm katliamları aydınlatmanın, hukuksuzlukları, cezasızlıkları gidermenin, adaleti sağlamanın yolunun Suruç'u aydınlatmaktan geçtiği kaydedilen Samsun'daki eylemde, Suruç için adaletin herkes için adalet olduğu vurgulandı. 

Samsun Çiftlik Caddesinde, 33 düş yolcuları için anma düzenlendi. Suruç şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı dev pankart ve "9. yılında Suruç için adalet herkes için adalet" pankartının açıldığı eylemde, "Suruç için adalet herkes için adalet", "Suruç şehitleri ölümsüzdür" sloganları atıldı. 

Basın metnini okuyan Evrim Çepni, 33 düş yolcusunun yıkılmış bir kent olan Kobanê'yi yeniden inşa için yola çıktılarını hatırlattı. Çepni, "9. yılına girdiğimiz bu katliamda, kaybettiklerimizin acısıyla birlikte, adaletin tesis edilememesi canımızı gittikçe daha fazla yakmakta, acımızı katbekat artırmaktadır. geçen onca zamana rağmen, suçlular ve sorumlular bulunamamış, görevini ihlal ederek katliama sebebiyet verenlere para cezası vermekle yetinilmiş, belgeler ve deliller tüm ibrazlara ve itirazlara rağmen toplanamamış, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu ise bildiklerini anlatmayı siyasi bir hesaplaşma kozu olarak kullanmış, katliam aydınlatılamamıştır. Ama unutulmamalıdır ki, gerçeklerin er geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır" dedi.

Suruç katliamının, bu dönemin katliamlarının başlangıcı olması sebebiyle özel bir yeri olduğunu ve ardından gelen tüm katliamları aydınlatmanın, hukuksuzlukları, cezasızlıkları gidermenin, adaleti sağlamanın yolunun Suruç'u aydınlatmaktan geçtiğini söyleyen Çepni, "Suruç için adalet herkes için adalettir. biz buradan, yüksek sesle, bir kez daha söylüyoruz ki, onların, 33 düş yolcusunun kurduğu hiçbir düş yarım kalmayacak. Halkların barış içinde, onurlu ve eşit bir yaşam sürdüğü bir dünyayı kurana dek mücadelemiz devam edecek" ifadelerini kullandı.  

Anma sloganlarla sona erdi.