7 Eylül 2024 Cumartesi

'33'ler eylem pratiğimizde yaşıyor'

Suruç katliamının gerçek sorumlularının aklanmak istendiği kaydedilen Suruç şehidi Nazegül Bahar Boyraz'ın mezarı başında yapılan anmada, "Şehitlere bağımlılık eylemlilikle olur, lafla olmaz ve 33'lerin yoldaşları onların anılarını eylem pratiğiyle devam ettiriyor. Ezilenlerin adaletini sağlayıncaya kadar mücadelemiz devam edecek" denildi. 

Suruç katliamının 9. yılında Nazegül Bahar Boyraz İstanbul Küçükyalı Mezarlığındaki mezarı başında anıldı. "Hiçbir düş yarım kalmayacak" pankartının açıldığı anma, Boyraz şahsında Suruç şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı. Anmaya DEM Parti Maltepe ilçe örgütü de katıldı.

BÜKRE: ONLARIN KAVGA BAYRAKLARI HER ZAMAN ELİMİZDE OLACAK
İlk olarak ESP adına söz alan Kerem Bükre, "Faşizm bu katliamın açığa çıkarılmaması için yaptığımız tüm Suruç eylemlerine saldırarak, yoldaşlarımızı gözaltına alarak, tutuklayarak aslında Suruç katliamını örtbas etmek istiyor. Ama buna müsaade etmeyeceğiz. Bugün yine katliamın olduğu yerde devlet bize saldırdı, yoldaşlarımız orada Amara Kültür Merkezine girdiler. Bu akşam saat 18.00'da Halitağa'da olacağız. Yine 19.30'da Süreyya Operası önünde olacağız. Onların adalet saraylarından bir adalet beklemiyoruz. Biz sokaklarda, işçilerle emekçilerle, kadınlarla bu adaleti sağlayacağız. Mutlaka 33 düş yolcumuzun düşünü hayata geçireceğiz. Buradan bir kez daha söz veriyoruz, onların kavga bayrakları her zaman elimizde olacak" dedi. 

ÇAĞIRGAN: EZİLENLERİN ADALETİNİ SAĞLAYANA DEK MÜCADELE EDECEĞİZ
SGDF adına söz alan Bahadır Çağırgan ise "Bugün bahar annemizin yanındayız, 9 yıl önce aramızdan 33 düş yolcusunu aldılar. Onlar, yeni bir yaşama dokunmak uğruna o hayalle yola düşmüşlerdi. Onlar bu dünyada birçok şeye itirazı olan insanlardı. Bahar anneyi de öyle öğrendik. Yoldaşlarımdan onu devrimcilerin annesi olarak tanıdım. Onu Madımak'a gitmesiyle, kahveden erkekleri kaldırıp kadına karşı şiddete hayır eylemlerine götürmesiyle tanıdım. Yeni bir hayatı düşlüyordu ve bunun için pratikle buluşmuştu. Düşleri yarım kalmadı onun yoldaşları o düşü yaşatıyor. Bahar anne torunun oyuncaklarını, komşularından kıyafet alıp yola düşmüştü. Kobanêli çocuklar 33'lerin yoldaşlarının yanındalar ve Kobanêli çocuklar ellerinde Bahar annenin fotoğrafıyla Bahar anneyi anıyor. Şehitlere bağımlılık eylemlilikle olur, lafla olmaz ve 3'lerin yoldaşları onların anılarını eylem pratiğiyle devam ettiriyor. Ezilenlerin adaletini sağlayıncaya kadar mücadelemiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

BOYRAZ: SURUÇ'UN FAİLLERİNİ BİLİYORUZ
Son olarak Nazegül Bahar Boyraz'ın kızı Yasemin Boyraz söz aldı. Boyraz, "Bugün buraya 9 yıldır, kinimizle ve mücadelemizle geliyoruz. Annemi 33 yaşında kaybettim, 33 yaşında hissediyorum kendimi her zaman. Çünkü o yaşta bıraktı bizi. Ama her zaman dediğimiz gibi düşleri hiç bir zaman yarım kalmayacak. Siz bizlesiniz. Adalet gelene kadar her yıl adalet arayışımıza devam edeceğiz. Biz Suruç'un faillerini biliyoruz" dedi.