4 Temmuz 2024 Perşembe

TSP: Ecevit Piroğlu'nun özgürlüğü için mücadeleyi büyütelim

Sırbistan'da 3 yıldır tutsak edilen enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu'nun hala Türkiye'ye iade edilme riski altında olduğunu belirten TSP, "Piroğlu'yla dayanışmayı büyütmek için 3 Temmuz'da saat 10-13 arasında Berlin Sırbistan Büyükelçiliği önünde olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz" dedi.

Tutsakların Sesi Platformu (TSP), 3 yıldır Sırbistan devleti tarafından rehin tutulan enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu için yazılı bir açıklama yaptı.

"Ecevit Piroğlu, tutuklandığından bu yana Sırbistan ile Türk devleti arasındaki kirli pazarlıklar sonucu Türk devletine teslim edilme riski altındadır. Tutuklanmasının nedeni de Türk devletinin iade talebidir. Piroğlu'nun Türk devletine iadesi, uluslararası alanda yürütülen kampanya ve Piroğlu'nun iki defa yaptığı 136'şar günlük açlık grevleri direnişi sonucu engellenebilmişti" denilen açıklamada, Piroğlu'nun direnişinin faşist, Sırbistan ve Türk devleti şahsında tüm faşist, gerici ve burjuva devletlere karşı olduğu vurgulanarak, bu direnişin uluslararası alanda yankı bulduğu kaydedildi.

'PİROĞLU HALA İADE RİSKİ ALTINDA'
Açıklama, şöyle devam etti: "Piroğlu hala Sırbistan devletinin elinde rehin tutulmaktadır ve Türk devletine verilme riski altındadır. Piroğlu'nun tahliyeye rağmen serbest bırakılmaması, Türk devleti ile kirli siyasi pazarlıkların sonucudur. Sırbistan devleti Piroğlu'nu rehin tutmaya devam ederek suç işlemeye devam etmektedir. Ecevit Piroğlu'nun başına gelebilecek her türlü olumsuzluktan Sırbistan devleti sorumludur. Sırbistan devletini, faşist Türk devleti ile kirli pazarlıklardan vazgeçmesini ve uluslararası hukuka uyarak Piroğlu'nu derhal serbest bırakmasını bir kez daha yineliyoruz."

Piroğlu'nun özgürlüğü için devrimci demokratik kamuoyuna ses yükseltme çağrısı yapılan açıklamada, "Piroğlu'yla dayanışmayı büyütmek için 3 Temmuz'da saat 10-13 arasında Berlin Sırbistan Büyükelçiliği önünde olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz" ifadeleri kullanıldı.