30 Haziran 2024 Pazar

Mardin'deki yangın yerleşim yerlerine ilerliyor

Mardin'in Derik, Nusaybin ve Ömerli ilçelerinde yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine ulaşan yangınlara müdahaleler devam ediyor.

Mardin'de birçok noktada başlayan yangınlar, yerleşim yerlerine doğru ilerliyor.

Mardin'in Derik, Nusaybin, Artuklu ve Ömerli ilçelerinde birçok noktada yangın çıktı. Derik ilçesinde dün gece saatlerinde TOKİ mevkiinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangın yerleşim yerlerine ulaşırken, itfaiye ekipleri ve TOMA'larla yangına müdahale edildi. Yangın sabah saatlerine doğru kontrol altına alınarak, söndürüldü. Bölgede ekipler tarafından soğutma çalışmaları devam ediyor.

HELİKOPTER TALEP EDİLDİ
Artuklu ve Nusaybin ilçeleri arasındaki kırsal alanda da öğlen saatlerinde yangın çıktı. Dağlık alana yayılan yangına yerden müdahale edilemezken, yangının Yardere kırsal mahallesine doğru ilerlediği öğrenildi. Yangının söndürülmesi için halk valilikle yaptığı görüşmelerde helikopter ile müdahale edilmesi talep edildi. Valilik, müdahale edileceğini bildirmesine rağmen henüz bölgeye yangın helikopterinin sevk edilmediği belirtildi.

Nusaybin'de çıkan yangının da rüzgarın etkisiyle yayıldığı bildirildi.

YERLEŞİM YERLERİNE ULAŞMA RİSKİ VAR
Ömeryan bölgesinde sabah saatlerinde başlayan yangına itfaiye ekipleri ve yurttaşlar müdahale ederken, alevlerin rüzgarın da etkisiyle yayılmaya devam ettiği kaydedildi. Köylüler, müdahalenin mevcut şartlarda yetersiz olduğunu belirterek, bölgeye havadan müdahale edilmesi çağrısında bulundu. Yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için söndürme çalışmaları sürüyor.

Artuklu ilçesine bağlı Zinnar bölgesinde de sabah saatlerinde çıkan yangına itfaiye ekipleri ve köylüler müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle yayılan alevler güçlükle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

DERİK'TE HALK EVLERİNİ TERK EDİYOR
Derik ilçesine bağlı kırsal mahallelerde de henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın sürerken, halk kendi imkanlarıyla yangına müdahale ediyor. Yangın Kübik kırsal mahallesine doğru ilerlerken köylüler, evlerini terk etmeye başladı. Derik'teki yangında alevlerin arasında kalan bir araba yanarak küle döndü.