2 Mayıs 2024 Perşembe

Her Yer Çocuk Derneği İzmir'de Açıldı

Her Yer Çocuk Derneği ile çocuklara mutlu olabilecekleri, oyun oynayabilecekleri, çocuk haklarını önceleyen yeni bir alan açıldı. 

İzmir'de çocukların potansiyelinin açığa çıkmasının önünü açmak ve haklarının hayata geçtiği alanları oluşturmak amacıyla 8 yıldır çocuklar için ve çocuklarla birlikte yapılan çalışmaların sonunda Her Yer Çocuk Derneği açıldı.

'ÇOCUKLARIN ÖZNE OLDUĞU DÜŞÜNCESİYLE HAREKET EDİYORUZ'
Yoğun ilgi ile gerçekleşen açılışta konuşma yapan Hatice Göz çok küçük bir emekçi mahallesinde başlayan Her Yer Çocuk çalışmasının 8 yılda büyük bir çalışmaya dönüştüğünü anlattı. Göz, "Çocuklardan yana bir çalışma yürütüyoruz ve geleceğin değil şimdinin çocuklarıyla yola çıkıyoruz" dedi. Göz, çocuklarla ilgili olan her şeyin politik olduğunu vurguladı ve devam etti: "Pek çok çocukla birlikte büyüdük ve büyümeye devam ediyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalar tüm çocuklara ulaşsın istiyoruz. Bu yüzden çocuklarla depremi, barışı, toplumsal cinsiyeti, gece nasıl daha iyi uyuruz diye konuşuyoruz. Çocuklarında bu dünyada yeri olsun istiyor ve tüm bunları birlikte deneyimlediğimiz için çocuklarla birlikte çalışıyor ve onların bir nesne değil özne olduğu düşüncesiyle hareket ediyoruz. Her Yer Çocuk artık burada ve ne zaman kapımızı çalsanız burada olacak."

Açılış Van halkının irade gasbına karşı direnişiyle dayanışma eyleminde gözaltına alınan ve tutuklanan Her Yer Çocuk emekçisi Sedanur Uğur'un Şakran Kadın Kapalı Hapishanesinden gönderdiği mesaj okundu.

Üniversitelerde kurulan Çocuk Hakları Topluluklarında çalışmalar yürütenler ve çocukların yanı sıra açık mikrofonla konukların söz alması ile devam eden açılış müzik dinletisi ile sona erdi.