17 Mayıs 2024 Cuma

Senyaşar ailesinin adalet mücadelesi sürüyor

Adalet Nöbeti'nin 91. gününde adalet mücadelesini sürdüren Emine Senyaşar, eylemini caddeye taşıdı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ın Adalet Bakanlığı önünde sürdürdüğü Adalet Nöbeti 91’inci gününde devam etti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili olan oğlu Ferit Şenyaşar ile bakanlık önüne gelen Şenyaşar polis tarafından engellenmek istendi. “Bakanlığın kapısını kilitleyerek içeride saklanmak acizliktir. 2 oğlum ve eşim devlet hastanesinde katledildi. Tek talebimiz adalettir” asılı dövizlerin sökülmesine tepki gösteren Emine Şenyaşar oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte eylemi bakanlık önündeki caddeye taşıdı. 

Sonrasında bir yetkili ile görüşmek istediğini belirten Ferit Şenyaşar bakanlığın arka kapısına gitti. Bakanlık görevlileri o kapıyı da giriş ve çıkışlara kapattı. Bakanlıktan hiçbir yetkilinin görüşmediği Ferit Şenyaşar, “Önce bu rezilliği çözsünler, sonra anayasadan, adaletten bahsetsinler” diyerek tepki gösterdi.

'BÜTÜN YETKİLİLER İÇERİDE SAKLANMIŞ'

Şenyaşar şöyle devam etti: “Bundan sonra hem bu ana giriş kapısını hem de arka tarafta bulunan kapının önünde duracağız. Bize adalet yoksa o zaman o kapılardan kimse girmeyecek diyoruz.”'

DÜNYA BİZİ DUYDU AMA TÜRKİYE DUYMADI'

Emine Şenyaşar şunları söyledi: “Kanımın son damlasına kadar burada otururum, kalkmam. Oğlumu bıraksınlar, başka bir şey istiyor muyuz? Bütün ailemi öldürdüler. Bu katliamı yapanlar geziyorlar. İnsanlar buraya toplanmadan önce oğlumu bıraksınlar. İnsanları buraya toplattırmasınlar. Dizimden, gözümden ameliyatlıyım. Adalet yok. Dünya bizi duydu ama Türkiye bizi duymadı. Oğlumun mahkemesi yaklaşıyor, herkes gelsin, yanımızda olsun. Annelere sesleniyorum; anneler yanımızda olsun.”

Ayrıca 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişimi sonrası oğlu tutuklanan Sevinç Çakır da Adalet Bakanlığı önünde anne Şenyaşar ile birlikte oturma eylemini 15'inci gününde sürdürdü.