17 Mayıs 2024 Cuma

Kozağaçlı ve Timtik'in cezalarının onanmasına tepki

Savunmaya Özgürlük Platformu, ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile avukat Barkın Timtik'in cezalarının onanmasına tepki göstererek, kararın hükümsüz olduğunu vurguladı.

Savunmaya Özgürlük Platformu, Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi'nin Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve avukat Barkın Timtik'e verilen cezaları onamasına tepki gösterdi.

Sıhhiye'de bulunan adliye önünde yapılan açıklamaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkan Yardımcıları Öztürk Türkdoğan ve Mehmet Rüştü Tiryaki'nin yanı sıra çok sayıda avukat katıldı. Açıklamada, "Avukatlık yapmak suç değildir" yazılı pankart açıldı ve sık sık "Devrimci avukatlar susturulamaz, faşizme karşı omuz omuza" sloganı atıldı.

'KARAR HÜKÜMSÜZDÜR'
ÇHD'li Nilüfer Irmak Özkan, 11 yıllık dava sürecinde yargılamaya konu dijitallerin sahte olduğunun ispat edildiğini belirtti. Özkan, delillerin, "sahte delil üretmekten" yargılanmış polis, hakim ve savcılar tarafından oluşturulduğunun da açığa çıktığına işaret ederek, "Duruşma salonuna getirilemeyen akıl hastası, bağımlı tanıkların yalanları ortaya çıkarılmasına rağmen meslektaşlarımızın mahkûmiyet kararları onanmıştır" dedi.

Özkan, onama kararının hükümsüz olduğunu vurgulayarak, "Avukatlık yapmak suç değildir. Meslektaşlarımızın dediği gibi: bu karar hükümsüzdür. Bugüne kadar hep olduğu gibi meslektaşlarımızın yanında olmaya, avukatlığı savunmaya devam edeceğiz" dedi.

TÜRKDOĞAN: ADİL YARGI SİZLERE DE GEREKECEK
DEM Partili Türkdoğan ise, "Anladığımız kadarıyla 31 Mart'tan gerekli dersi çıkarmamış bir iktidarla karşı karşıyayız. İktidara seslenmek istiyorum; gün gelecek size de adalet lazım olacak. Size de adil yargılanma lazım olacak. Yargıyla bu kadar oynamayın" dedi.