30 Haziran 2024 Pazar

Dersim'de krom maden ocağı projesi protesto edildi

Dersim'in Pülümür ilçesi Karagöz köyü mevkiinde endemik türlerin yoğun olarak bulunduğu bölgeye krom maden ocağı projesi planlamasına doğa savunucuları ve halk tepki gösteriyor.

Dersim'in Pülümür ilçesinde endemik bitki çeşitliliği, krater gölleri, vadilerinin bulunduğu alana maden projesi planlamasının yapıldığı belirtildi. Dimin Madencilik San. Tic. A.Ş. tarafından Dersim'in Pülümür ilçesine bağlı Karagöz köyü mevkiinde yapılması planlanan projenin ÇED toplantısı halk tarafından protesto edildi.

Krom madeni projesiyle ilgili Tunceli Valiliği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından bugün İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü toplantı salonunda ÇED toplantısı yapılmak istendi. Toplantı başlamadan önce bir araya gelen Dersim Emek ve Demokrasi Platformu ve bölge köylüleri ile doğa savunucuları toplatının yapılacağı binanın önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Projeyi kabul etmediklerini belirten köylüler protesto gösterisi düzenleyerek ÇED toplantısına katılmadı.

Krom maden ocağı projesi Karagöz köyü mevkii ile birlikte 6 köyü kapsayacak bir bölgede yapılması planlanıyor. Krom maden ocağı projesi, Karagöz ile birlikte Kovuklu, Kaymaztepe, Mezra, Çakırkaya, Dağbek ve Kocatepe köylerini de kapsıyor. Söz konusu bu köyler Munzur Havzası içerisinde bulunuyor.