27 Haziran 2024 Perşembe

DEDAŞ'ı yangından sorumlu tutan kişi hakkında suç duyurusu

DEDAŞ, Diyarbakı ve Mardin'deki yangının elektrik tellerinden kaynaklandığını ifade eden İ.E. isimli kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki kırsal bölgede çıkan yangına ilişkin bir açıklama yaptı. 66 kilometrelik alanda etkili olan ve 14 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan yangının "anız yangını" olduğu iddiasını sürdüren DEDAŞ, yangının elektrik tellerinin yaydığı kıvılcımdan çıktığını söyleyen bir kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.

DEDAŞ İNCELEME YAPTIĞINI İDDİA ETTİ
DEDAŞ tarafından yapılan açıklamada, "Anız yangını olduğu yetkili makamlarca da açıklanan olay sonrası bir video çekerek resmi makamları yalanlayan İ.E. isimli şahıs, açıklamaların aksine yangının anız yakımından değil, elektrik tellerinin tutuşmasından meydana geldiğini iddia edince Dicle Elektrik bu kez sessiz kalmadı. Dicle Elektrik yetkilileri iddiaların ardından yangının etkilediği bölgeye giderek detaylı teknik inceleme yaptı. Yapılan incelemede İ.E isimli şahsın sosyal medyada paylaştığı videoda bahsettiği mezarlığın üzerinden elektrik hattının dahi geçmediği saptanarak görüntülendi. Yapılan tespitin ardından Dicle Elektrik avukatları, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamasıyla Diyarbakır Çınar ilçesi Köksalan köyüne kayıtlı İ.E. hakkında suç duyurusunda bulundu" denildi.