8 Temmuz 2024 Pazartesi

Yürüyüşçüler: Halkımızın iradesini kimseye teslim etmeyeceğiz

Hakkari'deki kayyum darbesine karşı "İradeye Saygı Yürüyüşü"ne katılan yürüyüşçüler, Kürt sorununda demokratik çözüm ve gasp edilen halk iradesini geri kazanmak için yürüdüklerini vurguladı.

Hakkari'de kayyum darbesine karşı başlatılan "İradeye Saygı Yürüyüşü", 3. gününde devam ediyor. Farklı kentlerden yürüyüşe katılan yürüyüşçüler, ETHA'ya konuşarak Hakkari'deki kayyum gasbına karşı sonuna kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

İzmir'den katılan bir yürüyüşçü, "Biz bu yürüyüşe Colemêrg'in azad edilebilmesi için başladık. Colemêrg'i kayyumdan kurtarmak için bu mücadeleyi veriyoruz. Colemêrg'in azad olabilmesi için sonuna kadar bu mücadelemize devam etmekteyiz ve edeceğiz" dedi.

Bir başka yürüyüşçü ise "Bu sistemin kayyum ataması, bir ildeki belediye başkanlığının ele geçirilmesi meselesi değil, Kürt iradesini tanımama meselesidir. Bugün ülkede bu kadar işsizliğin, uluslararası ilişkilerin bozulmasının sebebi Kürt sorununun demokratik bir şekilde çözülmeyişi. Amaçları Kürt halkının iradesini tanımamak. Bu iradeyi sonuna kadar taşıyacağız" dedi.

İstanbul'dan katılan bir yürüyüşçü, "Kayyum gasbını protesto etmek için Van'dan Hakkari'ye yürüyoruz. 6 gündür yollardayız, gerekirse 60 gün daha mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'ATANMIŞLARIN DEĞİL SEÇİLMİŞLERİN KAZANDIĞI BİR DÜZEN İÇİN'
Urfa'dan katılan bir yürüyüşçü, 3 gündür yolda olduklarını belirterek, "Kayyuma karşı gereken bütün mücadeleyi yapacağız. Halkımızın iradesini kimseye teslim etmeyeceğiz" dedi.

Van'dan katılan bir yürüyüşçü, "Atanmışların değil seçilmişlerin kazandığı bir düzen için" yürüdüklerini belirtti.

Bir başka yürüyüşçü ise, "Demokrasi olmayan bir ülkede hiç kimsenin haklarının güvencesi olamaz. İllaki Türkiye'ye demokrasi gelmesi lazım. Bu demokrasiyi getireceğiz" dedi.

ÇEPNİ: TÜM HALKIMIZI BU MÜCADELEYE OMUZ VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ
Yürüyüşe katılan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclisi üyesi Murat Çepni ise, şu ifadeleri kullandı: "Bugün kayyuma karşı direnişimizin, iradeye saygı yürüyüşümüzün 3. günündeyiz. Hakkari'ye, Colemêrg'e gidiyoruz. Kayyuma dur demek, kayyumu durdurmak için yürüyoruz. Kayyum yolsuzluktur. Kayyum hırsızlıktır. Kayyum siyasi iradeye darbedir. Kayyum faşizmdir. Tüm halkımızı, işçileri, emekçileri bu mücadeleye omuz vermeye çağırıyoruz."