8 Temmuz 2024 Pazartesi

İradeye Saygı Yürüyüşü 6. gününde sürüyor

Hakkari'deki kayyum gasbına karşı İradeye Saygı Yürüyüşü 6. gününde devam ediyor. Yürüyüşçüler adına konuşan DEM Parti milletvekili Zülküf Uçar, "Bu yürüyüş Colemerg halkın iradesidir, bütün Kürdistan halkının iradesidir" ifadelerini kullandı.

Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına karşı Marmara ve Ege'den başlayıp Ankara, Adana, Batman ve Diyarbakır üzerinden devam eden İradeye Saygı Yürüyüşü Van'ın Başkale ilçesine ulaştı.

Yürüyüşçüler, Ova Dinlenme Tesisleri'nde açıklama yaptı. "İradeye saygı, kayyuma geçit yok" pankartı açılan açıklamada, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekili Zülküf Uçar konuştu.

Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış şahsında Hakkari halkının iradesine açık bir darbe yapıldığını söyleyen Uçar, "Bu uygulama her ne kadar son üç dönemdir Kürt halkının iradesine yönelik olmuş olsa da aslında 100 yıllık sömürgeci aklın tezahüründen başka bir şey değildir. 100 yıldır Kürt halkının iradesini, varlığını ve statüsünü tanımayan bu zihniyet, son olarak Kürt halkının seçme ve seçilme hakkını tanımadığını açıkça yeniden ilan etmiştir. Yürüyüşümüz bu faşist zihniyete karşı, bu sömürgeci akla karşı iradeye saygı yürüyüşüdür" dedi.

'BU ÜLKEYE BİR GÜN DEMOKRASİ GELECEK'
İmralı'da PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde başlayan tecridin hapishanelerde binlerce tutsağın üzerinde ve kayyum politikasıyla devam ettirildiğini vurgulayan Uçar, şöyle devam etti: "Bizler bu anlayışa karşı direnmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizler bu ülkede demokrasi, adalet ve hukuk gerçek anlamda uygulanıncaya kadar; Kürt halkının varlığı, statüsü ve anadili bu ülkede özgürlükçü bir temele oturtuluncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Elbette İradeye Saygı Yürüyüşçüleri milyonların görüşünü, milyonların iradesini yansıtmaktadır. Bu yürüyüş Colemerg halkın iradesidir, bütün Kürdistan halkının iradesidir. Bu yürüyüşle biz de biliyor ve inanıyoruz ki bu ülkeye bir gün demokrasi gelecek, bir gün hukuk gelecek. Bu da Kürt halkının, yoldaşlarının ve dostlarının onurlu direnişi ve mücadelesiyle olacaktır."

Açıklamanın ardından yürüyüşçüler tekrar yola koyuldu.