4 Mayıs 2025 Pazar

Figen Yüksekdağ: Sırrı'ya borcumuzu değerlerini başarıya ulaştırarak ödeyebiliriz

Kobanê dava tutsaklarından HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Sırrı Süreyya Önder'in yaşamını yitirmesinin ardından bir mesaj gönderdi. Yüksekdağ, "Halklarımızın barışı ve özgürlüğü için tüm varlığını ortaya koyan tarihsel kişiler borcumuzu onun değerlerini başarıya ulaştırarak ödeyebiliriz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İmralı heyeti üyesi ve Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'ın yaşamını yitirmesinin ardından taziye mesajı gönderdi.

Kandıra 1 Nolu F Tipi Hapishanesinde rehin tutulan Figen Yüksekdağ'ın gönderdiği mesaj şöyle:
"Sevgili Sırrı Süreyya Önder'i kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz. Onunla hem aktif siyasi mücadele alanlarında, hem de hapishane duvarları arasında özgürlüğü büyütürken yoldaş olmanın onurunu yaşadım. Bazı insanlar var ki yaşarken tarihe malolurlar. Sırrı Süreyya Önder yitirdiğimiz bir canımızdan çok yaşayan tarihimizdir artık. Onun direncini, neşesini, iyimserliğini ve candanlığını devralan milyonlar var. Halklarımızın barışı ve özgürlüğü için tüm varlığını ortaya koyan tarihsel kişilere borcumuzu, onun değerlerini başarıya ulaştırarak ödeyebiliriz. Sevgiyle, minnetle, saygıyla anıyorum. Bütün parti camiamızın, halklarımızın ve kıymetli ailesinin başı sağolsun."