24 Kasım 2024 Pazar

Diyarbakır'da SES üyelerine mobbing uygulanıyor

ASPB İl Müdürlüğü'nde sağlık emekçilere yönelik hak ihlallerinin arttığına dikkat çeken SES Diyarbakır Şubesi, sendika üyelerine yönelik ciddi bir mobing uygulandığını ve ayrımcılık yapıldığını kaydetti.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) Diyarbakır İl Müdürlüğü'nde yaşanan hak ihlallerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.
 
Şube binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan SES işyeri temsilcisi Şiyar Güldiken, Sosyal hizmetlerin doğru uygulanmamasının yanı sıra sosyal hizmet emekçilerinin de sorunlarının gün geçtikçe arttığına dikkat çekti.
 
Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet alanında hiçbir deneyimi ve bilgisi olmayan, bölgeyi tanımayan, bölge hassasiyetini taşımayan bir idare tarafından yönetilmesinden kaynaklı sorunların daha da derinleştiğini vurgulayan Güldiken, "Mevcut İl Müdürü tarafından daha nitelikli bir sosyal hizmet için çalışanların görüş ve önerileri dikkate alınmadığı gibi iş barışını hiçe sayacak uygulamalar yapılmaktadır" dedi.
 
'SENDİKAMIZ ÜYELERİNE MOBİNG UYGULANIYOR' 
 
Tüm çalışanlara tarafsız bir şekilde davranılması gerektiğini vurgulayan Güldiken, "Aksine sendikamız üyelerine yönelik ciddi bir mobing uygulanmakta ve ayrımcılık yapılmaktadır. Yaşanan sorunlara ilişkin defalarca bakanlık ve valilik yetkililerine çağrıda bulunmamıza rağmen bu konuda herhangi bir işlem yapılmamıştır. Yetkililerin bu sorunlar karşısında duyarsızlığı mevcut İl Müdürü sahip olduğu 'yetkileri', 'hak' olarak görmekte, bu yetkisini personele karşı mobing ve ayrımcılık olarak kullanmaktadır" diye belirtti.
 
YETKİLİLERE SORULAR
 
Güldiken, kadına yönelik şiddetin engellenmesi için yapılan eğitimcilerin eğitimine SES üyelerinin gönüllü olmasına rağmen eğitime dahil edilmediğini ve katılımlarının da engellendiği söyledi. 
 
Güldiken, yetkililerin cevaplaması istemiyle şu soruları sordu:
"-Bakanlığın, yapmayı planladığı eğitimler için 'ismi olanlar değiştirilemez' ibaresiyle Bakanlık onayı aldığı ve resmi internet sitesinde yayımladığı katılımcı listesine, İl Müdürü tarafından birçok kez hem de aynı kişilere yönelik yaptığı müdahaleye bir cevabı var mıdır?
-Eğitimlere katılabilmek ya da eğitim listelerinden çıkarılmamak için aldığı eğitimin hakkını vermek, işini ve mesleğini doğru yapmak mı yoksa müdürleri ile iyi anlaşmak mı gerekir?
-UNICEF'in 2015 yılından bugüne kadar Bakanlıkla yaptığı eğitimlerin devamlılığı ve amacına hizmet edip etmediğine ilişkin duyarlılığı hangi düzeydedir?
-Kendisine yakın olan kurum çalışanlarının birinci ve ikinci derecede akrabalarından 5-6'sının usulsüz şekillerle işe alınmalarına ilişkin bakanlığın bir fikri var mıdır?
-Diyarbakır ASP İl Müdürlüğü görevine geldiği 2 yılı aşan tarihten bugüne kadar birçok defa farklı görev, görüş ve sendika mensubu tarafından Bakanlığa iletilen, çalışanlara mobing konusundaki şikayetlere ilişkin Bakanlığın herhangi bir cevabı var mıdır?"