16 Ekim 2024 Çarşamba

Bakırhan'dan Bahçeli'ye: Tecridi kaldırın 

Meclis grup toplantısında gelişmeleri değerlendiren DEM Parti Genel Başkanı Bakırhan, Bahçeli'nin Öcalan'la ilgili sözlerine işaret ederek, "Sayın Bahçeli'ye çağrımdır: Sayın Öcalan'ın ne söyleyeceğini, nasıl bir çağrı yapacağını biz de merak ediyoruz sizin gibi. Tecridi kaldırın da sayın Öcalan'ın kendi örgütüne, kendi arkadaşlarına ne dediğini hep beraber izleyip görelim. 43 aydır kuş uçmayan, kervan geçmeyen bir adaya böyle boşu boşuna çağrı yapılır mı" dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, haftalık Meclis grup toplantısında günlük gelişmeleri değerlendirdi.

Parlamentoda bulunan bütün siyasi partilere çağrı yapan Bakırhan, "Gelin, Meclis çatısı altında barışı ve demokrasiyi, hak talep edenlerin haklarını bu yasama dönemi içinde beraber tartışarak, müzakere ve diyalogla hayata geçirelim" dedi.  

'CHP KÜRT MESELESİ KONUSUNDA NE DÜŞÜNÜYOR'
"Kürtler iktidarla anlaştı" diyenlerin olası diyalog kapılarını kapatmaya çalıştığının altını çizen Bakırhan, siyasetin demokratik uzlaşı ve müzakere olduğunu belirtti. Türkiye'nin barışı toplumsallaştırmaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Bakırhan, "Bu konuda CHP'nin de tarihsel bir rol oynayacağını, oynaması gerektiğini belirtmek istiyorum. Gerçekten CHP Türkiye'nin en önemli meselesi olan Kürt meselesi konusunda ne düşünüyor? CHP iktidarın bu meseleyi araçsallaştırdığını düşünüyorsa, kendi çözüm önerilerini de ortaya koymalıdır. CHP 89'larda, 90 sonrasında Kürt meselesine dair raporlar yayımlardı. Eleştirmek ve reddetmek yerine, oluşabilecek bir sürecin önüne bariyer koymak yerine, buyurun, Kürt meselesini nasıl çözeceksiniz? Meclis'in Kürt meselesinin çözümünde oynayacağı rol nedir? Açıklayın bunu. Türkiye halkları da biz de görmüş olalım" dedi. 

'SAYIN ÖCALAN'IN NASIL CEVAP VERECEĞİNİ MERAK EDİYORUZ'
Faşist MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması çağrısına işaret eden Bakırhan, "Sayın Bahçeli'ye çağrımdır: Sayın Öcalan'ın ne söyleyeceğini, nasıl bir çağrı yapacağını biz de merak ediyoruz sizin gibi. Tecridi kaldırın da sayın Öcalan'ın kendi örgütüne, kendi arkadaşlarına ne dediğini hep beraber izleyip görelim. 43 aydır kuş uçmayan, kervan geçmeyen bir adaya böyle boşu boşuna çağrı yapılır mı? Bir an önce İmralı kapıları açılsın. Sizin sorduğunuz soruya sayın Öcalan'ın nasıl cevap vereceğini merak ediyoruz. Kapıları açın dinleyelim, görelim" dedi.