16 Ekim 2024 Çarşamba

Tünel'den seslendiler: Gazze'yi ateşe veren petrolü durdurun

Soykırımcı İsrail'in Filistin ve Lübnan'a dönük işgal saldırılarını ve Türkiye'nin suç ortaklığını protesto etmek için Taksim Tünel'de düzenlenen eylemde, "Türkiye'nin işgal devletiyle kurduğu askeri, ticari, diplomatik tüm ilişkiler derhal kesilmelidir" çağrısı yapıldı.

Filistin Eylem Komitesi'nin çağrısıyla çok sayıda kişi, siyonist İsrail'in Filistin ve Lübnan'a dönük saldırılarını ve Türkiye'nin suç ortaklığını protesto etmek üzere Taksim Tünel meydanında buluştu. "Siyonist saldırganlığa son! Gazze'yi ateşe veren petrol akışını durdurun" pankartı açılan eylemde, "Halklar Filistin'in yanında", "Filistin direnişi kazanacak", "Nehirden denize özgür Filistin" yazılı dövizler ve Filistin bayrakları taşındı.

Bütün insanlığın gözleri önünde süren soykırım savaşının akıl almaz boyutlara ulaştığı vurgulanan eylemde, "Emperyalizmin ileri karakolu olan İsrail, hesap verme korkusu taşımadan katliamlarını pervasızca, aralıksız sürdürüyor! İsrail tarafından yerlerinden edilen, çadırlara sığınan kardeşlerimiz cayır cayır yakılıyor! Bütün bu tablo, bizim sorumluluklarımızı daha da pekiştiriyor" denildi.

Türkiye'deki iktidarın inatla soykırım ve işgale desteği sürdürdüğü belirtilen eylemde, "Bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu soykırımın en büyük destekçisi bugün Türkiye'de iktidar olan AKP ve ortaklarıdır. Sahte gözyaşlarınızı Filistin'e dökerken ellerinizi İsrail'e uzatmaktan vazgeçin" ifadeleri kullanıldı.

"Beyrut'tan İstanbul'a, Gazze'den Kürecik'e, Şam'dan İncirlik'e bölgemizde emperyalizme ve siyonizme karşı halkların direniş duvarını örmeye kararlıyız, bizim direniş duvarımız demir kubbelerden çok daha kuvvetlidir" denilen eylemde, Filistin nehirden denize özgür olana dek mücadelenin büyütüleceği vurgulandı.

EKİCİ: İSRAİL HER GEÇEN GÜN DAHA FAZLA KAN DÖKÜYOR
Tünelde toplanıldıktan sonra sloganlarla Şişhane Meydanına yüründü ve burada bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Filistin Eylem Komitesi adına basın açıklamasını okuyan Gözde Ekici, 100 yıldır Filistinlileri toprağından söküp atmak isteyen emperyalistler ve onların jandarması İsrail'in her geçen gün daha fazla kan döktüğünü söyledi. Son bir yılda on binlerce insanı katleden, yüz binlercesini evlerini terk etmeye zorlayan İsrail'in, Gazze'de Aksa Şehitleri Hastanesinin bahçesindeki çadırları bombalayarak yeni bir katliama imza attığını belirten Ekici, İsrail'in bu hastaneyi 7. kez bombaladığını hatırlattı.

İsrail'in emperyalistlerin sınırsız desteğine rağmen Filistin ve Lübnan direnişini teslim alamadığını ve bu nedenle saldırganlığını arttırdığını kaydeden Ekici, İsrail'in özellikle sivilleri ve altyapı tesislerini hedef aldığını, direniş güçlerinin ise ne olursa olsun geri adım atmadığını söyledi.

'DİRENİŞE DESTEK OLMAK EN ACİL GÖREVİMİZ'
Filistin'i ve tüm Ortadoğu'yu yağmalamak isteyen emperyalist devlet ve şirketlerin süren soykırımın ana aktörleri olduğunu ifade eden Ekici, şu ifadeleri kullandı: "Bu aktörler; soykırımı, savaş suçlarını ve her tür insan hakkı ihlalini dert etmeden siyonist işgal devletine destek veriyor, bu suçları mümkün kılıyor, dahası bu suçlardan menfaat elde ediyor. Filistin'e yönelik sömürgeci saldırganlığa karşı Filistin ve bölge halklarının direnişine destek olmak bugün en acil görevimizdir. Bulunduğumuz her yerde tüm gücümüzle, soykırım faili İsrail'e güç veren her türlü mekanizmayı engellemek ve İsrail'i tecrit etmek zorundayız."

'İSRAİL'LE İŞBİRLİĞİ HALKLARA ÖLÜM YAĞDIRIYOR'
Dünyanın gözleri önünde yaşanan yüzlerce katliamın ardından bile Türkiye üzerinden İsrail'e petrolün aktığını, limanlarından İsrail'e askeri hammade dahil her türlü kaynak temininin sağlandığını kaydeden Ekici, şöyle devam etti: " Zorlu Holding tarafından soykırımcı İsrail ordusuna askeri teknoloji ve elektrik gibi stratejik hizmetler sunuluyor. Soykırımcı İsrail'le kurulan bu stratejik iş birlikleri Filistin ve bölge halklarının tepesine ölüm yağdırıyor. Artık bu utanç verici suç ortaklığı sona ermelidir, yıllardır kimseye bir faydası dokunmayan hamaseti bir yana bırakarak Türkiye'nin işgal devletiyle kurduğu askeri, ticari, diplomatik tüm ilişkiler derhal kesilmelidir. Bu ilişkiler kesilene dek biz Filistin halkının dostları olarak sokaklarda olacağız, Filistin halkının taleplerini haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bu taleplere kulaklarını tıkayanları huzursuz etmeye devam edeceğiz. Filistin nehirden denize özgür olana dek mücadelemiz sürecektir."

Eylem boyunca, "Bakü-Ceyhan hattından akan petrol değil kan", "Nehirden denize özgür Filistin", "Filistin halkı yalnız değildir", "Lübnan halkı yalnız değildir", "Katil İsrail, katil ABD", "Emperyalistler yenilecek, direnen halklar kazanacak", "Kürecik radarı, İsrail'in kalkanı", "Katil İsrail, işbirlikçi AKP" sloganları atıldı.