8 Temmuz 2024 Pazartesi

Güney Kürdistan ve Rojava'ya dönük saldırılar sürüyor

Türk devleti Rojava ve Güney Kürdistan'a dönük saldırılarını sürdürüyor.

Türk devleti ve bağlı çeteleri Rojava'nın sınır kentlerine dönük saldırılarını sürdürüyor. Minbic'in Cat köyü ve kuzey kırsalında bulunan Ewn Dadat köyü obüslerle bombalandı. Hedef alınan köylere çok sayıda obüs mermisinin isabet ettiği kaydedildi. Bombardımanların sonucuna ilişkin bilgi edinilemedi. 

Türk ordusu ve çeteleri gece geç saatlerde Til Temir'in batısında bulunan El Tewîle ve Til Tewil köyleri arasındaki bölgeyi de bombaladı. Bombardımanın sonucuna ilişkin bilgi edinilemedi. Türk devleti, Duhok'un Amêdiye ilçesine bağlı Sergelê köyünü ve Dêrelok nahiyesini hedef aldı. Bombardıman sonucunda Sergelê'de ve Dêrelok bölgelerinde yangın çıkarken, bölge sakinlerinin yangınların söndürülmesi için yetkililerden yardım çağrısında bulunduğu belirtildi.

Bombardımanlar nedeniyle halkın bağ, bahçe, ekili alanları yangında zarar görürken saldırıların devam etmesi nedeniyle yangınları söndürmek için gidemedikleri kaydedildi. Yayılan yangının yer yer köylülerin evlerine kadar ulaştığı, köylülerin hayatının tehlikede olduğu öğrenildi.

Dêrelok ve çevresine dönük top atışları sürerken bir top mermisinin de merkeze yakın bir noktaya isabet ettiği bildirildi.

GÜNEY KÜRDİSTAN'A KDP DESTEKLİ ASKERİ SEVKİYAT SÜRÜYOR
Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları devam ederken, KDP kontrolünde yoğun bir askeri sevkiyat da aralıksız olarak sürüyor. Edinilen bilgilere göre, dün akşam saatlerinde Türk ordusu onlarca zırhlı aracı Sergelê köyünden Amediyê'ye doğru sevk etti.