7 Eylül 2024 Cumartesi

2. Rengin Göçmen Kadın Öyküleri yarışması için son başvuru eylülde

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Rengin Göçmen Kadın Öyküleri yarışması için başvurusu süresi 9 Eylül 2024 tarihine ertelendi. 

Rengin Kadın Korosu, bu yıl ikincisini düzenlediği öykü yarışmasına hem katılım süresini uzattı, hem de öykü gönderilebilecek ülkelerin sayısını artırdı.

Geçen yıl Rengin Göçmen Kadın Öyküleri yarışmasıyla kadınların heybelerinde biriktirdikleri öyküleri okurları ile buluşturan Rengin Kadın Korosu, gösterilen ilgi ve açığa çıkan birbirinden güzel öyküler nedeniyle bu yıl yarışmanın ikincisini düzenlemeye karar verdiğini haziran ayında duyurmuştu. Anlatacak hikayesi olan tüm göçmen kadınları yarışmaya katılmaya çağıran Rengin Kadın Korosu Basın sorumlusu Aynur Çimen yarışmanın katılım süresinin de gelen talepler doğrultusunda uzatıldığı belirtti.

HİKAYE SON GÖNDERİM TARİHİ 9 EYLÜL
Çimen, "Koro olarak ikinci kez öykü yarışması düzenliyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl yaptığımız çağrıya çok sayıda göçmen kadının yanıt vermesi, seçilen öykülerden oluşan 'Rengin Göçmen Kadın Öyküleri’ kitabımızın yoğun ilgi ile karşılanması bizi ikinci kitap için yüreklendirdi. Çağrımız sonrasında çok sayıda kadın, hikayesini bizimle paylaştı. Hikaye son gönderim tarihinin tatil dönemine denk gelmesi nedeniyle çok sayıda 'erteleme’ talebi de aldık. Bu nedenle yarışmamızın son hikaye gönderim tarihini Eylül ayına erteledik" dedi.

'ÖYKÜNÜZ GÖÇMEN HAYATLARIMIZA IŞIK TUTSUN’
"Acaba altından kalkabilir miyiz diye endişelerimiz olsa da dostlarımızın yüreklendirmesi ve kadınlardan gelen talepler doğrultusunda yarışmamızı daha büyük bir alana taşımaya karar verdik" diyen Çimen yarışmaya Türkiye dışında göçmen kadınların öykülerini beklediklerini duyurdu. Çimen, "Koro olarak tüm göçmen kadınları yazdıkları hikayeleri bizimle paylaşmaya davet ediyoruz. Anlatacak hikayesi olan, yüreğindeki satırları karalamaya cesaret eden tüm göçmen kadınlara çağrımız şu, öykünüz başka göçmen kadınlara ilham olsun, öykünüz göçmen hayatlarımıza ışık tutsun, iz bıraksın" ifadelerini kullandı. 

2. Rengin Göçmen Kadın Öyküleri için renginkadin@gmail.com adresine 9 Eylül 2024 tarihine kadar öyküler kabul edilecek. 

Yarışma Şartları şu şekilde: 
🔹"Yarışmamız Türkiye dışında yaşamını sürdüren bütün göçmen kadınlara açıktır.
🔹Yarışmaya sadece bir öyküyle başvurulur.
🔹Öyküler herhangi bir temada yazılabilir.
🔹Öyküler elektronik ortamda renginkadin@gmail.com adresine 9 Eylül 2024 tarihine kadar gönderilecektir. Öykü ile birlikte yazarın kısa özgeçmişini de göndermesi gereklidir.
🔹Yarışmacılar mahlas kullanabilir.
🔹Öykülerin hukukî sorumluluğu yazarına aittir. İntihal veya üçüncü kişilerin telif hakkı gibi durumlarda, sorumluluk yazara aittir.
🔹Yarışmaya Düzenleme Kurulu Üyeleri ve Seçici Kurul Üyeleri ile birinci derece yakınları katılamaz.
🔹Seçilen öyküler, Rengin Göçmen Kadın Öyküleri 2 kitabında yayımlanacaktır.
🔹Yayımlanan öyküler için yazarlarına telif bedeli ödenmeyecektir.
🔹Derece alan ve kitaba girecek öykülerde yayınevi editörünün önerileri doğrultusunda, yazarın onayıyla, düzeltme veya kısaltma yapılabilir.
🔹Yarışma Jürisi: Dursaliye Şahan, Fergül Yücel, Gülsen Gülbeyaz, İlden Dirini, Serpil Arslan, Şükran Bağcık, Vicdan Özerdem."