20 Mayıs 2024 Pazartesi

Yunanistan: Fransa'dan 18 savaş uçağı alıyoruz

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Yunan ordusunu güçlendirmek için Fransız yapımı 18 Rafale savaş uçağı, 4 deniz fırkateyni ve 4 de helikopter alacağını açıkladı.

Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin sondaj arama çalışmalarına karşı birlikte hareket eden Fransa ve Yunanistan, bir süredir kulislerde konuşulan 18 Rafale savaş uçağı alımına ilişkin müzakereleri tamamladı. Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Yunan ordusunu güçlendirmek için Fransız yapımı 18 Rafale savaş uçağı, 4 deniz fırkateyni ve 4 de helikopter alacağını açıkladı.

Selanik'te konuşan Miçotakis, ayrıca, ordunun yeniden yapılandırılması çerçevesinde, 15 bin ek asker alınacağını ve savunma sanayisini daha fazla finanse edileceğini söyledi. Miçotakis tarafından açıklanan program ayrıca, 4 firkateynin yenilenmesi ve tanksavar silahları, torpidoları ve füzelerin satın alınmasını da içeriyor.

Yunan Başbakanı Miçotakis, "Silahlı kuvvetlerimizi güçlendirme zamanı geldi. Bu, ulusal bir kalkan oluşturacak önemli bir programdır" dedi.