6 Mayıs 2024 Pazartesi

Yunanistan Eylem Birliği Türkiye-Kürdistan: Koufontinas'ın talepleri kabul edilsin

Yunanistan Eylem Birliği Türkiye-Kürdistan, 60 gündür açlık grevinde olan 17 Kasım Devrimci Örgütü tutsağı Dimitris Koufontinas'ın taleplerinin kabul edilmesini istedi.

17 Kasım Devrimci Örgütü tutsağı Dimitris Koufontinas'ın açlık grevi direnişi 60. gününde. Yunanistan Eylem Birliği Türkiye-Kürdistan, Koufontinas için destek ve dayanışma çağrısı yayınladı. Ayrıca Atina'da Prosfigika olarak bilinen Mülteci Evleri'ne Yunanca, "Devlet terörüne karşı Koufintinas'la dayanışmaya" yazılı pankart astı.

Yunanistan Eylem Birliği Türkiye-Kürdistan yaptığı yazılı açılamada, "17 Kasım Devrimci Örgütü tutsağı Dimitris Koufontinas'ın açlık grevi kritik aşamada. D. Koufontinas 16 yıldır kaldığı Korydallos Hapishanesi'nden zorla Domokos Hapishanesi'ne sevk edildi. Yeni Demokrasi Hükümeti tarafından kendisine uygulanan 'özel' ve 'intikamcı' bu uygulamaya karşı, haklarını talep etmek için 8 Ocak'tan itibaren eylemde" denildi.

D. Koufontinas'ın ailesi ve avukatlarıyla görüşme imkanının olduğu Korrydallos Hapishanesi'ne geri getirilmesi talebinin bir an önce karşılanmasını istediklerini belirten Yunanistan Eylem Birliği Türkiye-Kürdistan, "Açlık Grevi eyleminin 60. gününde olan D. Koufontinas, 22 Şubat'tan bu yana da su almayı da reddediyor. D. Koufontinas'ın talebi bir an önce yerine getirilmezse, kendisi Avrupa'da Bobby Sands'lerin eyleminden sonra yaşamını yitiren ilk politik tutsak olacak" diye kaydedildi.

Yeni Demokrasi hükümeti günlerdir başta Atina olmak üzere Yunanistan genelinde sokaklara çıkan ve D. Koufontinas'ın talebinin yerine getirilmesini isteyen onbinlerce kişinin taleplerine kayıtsız kaydığı ifade edilen açıklamada, "Son iki gündür ise Atina'daki eylemlere saldırmakta ve polis terörü uygulamaktadır" diye belirtildi.

Koufontinas'ın su almayı reddetmesinin ardından 23 Şubat günü savcılık, Dimitris Koufontinas'a zorla müdahale etmeye izin veren kararın altına imza atarak, tüm dünyada işkence olarak kabul edilen açlık grevlerine ve ölüm oruçlarına müdahaleyi yasallaştırdığı vurgulanan açıklamada, "Bu bir işkencedir ve insanlık suçudur" denildi.

Açıklamada, "Yunanistan Eylem Birliği Türkiye-Kürdistan olarak bir kez daha politik tutsak Dimitris Koufontinas'la dayanışma içinde olduğumuzu beyan ediyor, talebinin derhal yerine getirilmesini istiyoruz" diye kaydedildi.