29 Mart 2024 Cuma

Young Struggle yaz kampı devam ediyor

Etkinlik ve müziklerle başlayan Young Struggle devam ediyorı. Avrupa'da yükselen faşist dalgaya karşı geride bırakılan süreçte gençliğin atılgan ruhunu, kamp süresince daha da ileriye taşınacağı ve kamptan öğrenilenlerle gençlik mücadelesinde daha da kararlı adımlarla devam edileceğine değinildi.

Geleneksel Young Struggle yaz kampı, etkinlik ve müziklerle başladı. Avrupa'nın birçok yerinden gençlerin katılımıyla 31 Temmuz'da başlayan Youngle Struggle kampı devam ediyor. Kamp, Young Struggle ve AvEG-Kon adına yapılan konuşmalarla başladı. 
Young Struggle adına yapılan konuşmada, her yıl düzenli olarak gerçekleşen yaz kampına, pandemi koşullarında dahi gösterilen ilginin heyecan verici olduğundan, sekiz gün boyunca kolektif bir yaşam sürdürüleceğinden bahsedildi. Avrupa'da yükselen faşist dalgaya karşı geride bırakılan süreçte gençliğin atılgan ruhunu, kamp süresince daha da ileriye taşınacağı ve kamptan öğrenilenlerle gençlik mücadelesinde daha da kararlı adımlarla devam edileceğine değinildi.

AvEG-Kon adına yapılan konuşmada ise gençliğin kararlı tutumuyla yeniden bir kamp düzenlenilmesinden mutluluk duyulduğu söylenildi. Enternasyonal karakteriyle gençliğin, mücadeleye yön verdiği, gençliğin geçen dönemde gösterdiği politik refleksin selamlandığı konuşmada, genç kitleleri yan yana getirme azminin önemine değinildi. Kampın eğiticiliğinden ve gençliğin yeni döneme yönelik çıkartacağı görevlere güvenildiğini söyleyerek yaz kampı selamlandı.

Kamp boyunca devrimci hayatın tanıtımı, emperyalist küreselleşme, faşizmin üç dalgası, enternasyonalist devrimci komünist hareketlerin eğilimleri, toplumsal hareketler ve Leninist parti, erkek egemen sisteme karşı mücadele, gençlik kitleleri içerisinde kitle çalışması başlıklı iki farklı düzeyde eğitimler düzenlenecek. Eğitimlerin yanı sıra, günlük halay, grafiti, eylem hazırlığı, karikatür, ajitasyon gibi atölyeler de düzenlenecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Young Struggle Kamp TV de gösterime sunulacak.