24 Nisan 2024 Çarşamba

Young Struggle üyelerinin davası 26 Nisan'a ertelendi

Almanya'da sosyalist gençlik örgütü Young Struggle üyelerinin hükümetin baskıcı toplanma yasasına tepki gösterdikleri için yargılandığı dava 26 Nisan'a ertelendi.

Almanya'da sosyalist gençlik örgütü Young Struggle üyeleri, Almanya hükümetinin yürürlüğe koyduğu baskıcı eylem ve etkinlik yasasına karşı 26 Haziran 2021'de Düsseldorf'ta gerçekleşen eyleme katıldıkları için yargılandı.

Köln'de görülen duruşma öncesi mahkeme önünde davaya tepki gösteren Young Struggle üyeleri, artan devlet ve polis şiddetine karşı mücadele etmenin önemine dikkat çekti.

Gençler, eyleme katılan insanlara işkence eden polislere tepki gösterdikleri için polise direnmek ve hakaret etmekle suçlandı.

Savunma yapan gençler, 26 Haziran'da binlerce kişinin NRW eyalet hükümetinin geçirmek istediği yeni toplanma yasasına itiraz etmek için toplandığını belirterek, yasa tasarısının temel hak ve özgürlükleri kısıtlama amacı taşıdığını söyledi. Eylem sırasında çok sayıda keyfi polis saldırısı ve yoğun polis şiddeti yaşandığını dile getiren gençler, polisin eylemcilere işkence ettiği anları aktardı.

Gençler, "Aileleri faşizmden ve savaştan kurtulan çocukların, burada ırkçılıktan kurtulamamalarına izin vermeyeceğiz ve buna karşı burada ve her yerde mücadele edeceğiz. Toplanma özgürlüğümüz için verdiğimiz mücadele meşrudur ve faşist ya da ırkçı polis şiddetiyle durdurulamaz. Birlikte eylem yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Polis memurlarının yaptığı savunmalarla eylem anında çekilen videolar arasında çelişkiler ortaya çıkarken, duruşma 26 Nisan'a ertelendi.