28 Mart 2024 Perşembe

Yokoluş İsyanı'ndan 2 bin çocuk ayakkabısıyla protesto

Londra'da Yokoluş İsyanı aktivistleri, karbon emisyonlarının gelecek nesiller için yarattığı tehlikeye dikkat çekmek amacıyla Trafalgar Meydanı'na 2 binden fazla çocuk ayakkabısı yerleştirdi. Grup, İngiliz hükümetine 'daha çevre dostu bir sisteme' geçilmesi için çağrıda bulundu.

İngiltere'nin başkenti Londra'da iklim eylemcileri İngiliz hükümetine karbon emisyonunun azaltılması için çağrıda bulundu. 'Extinction Rebellion/Yokoluş İsyanı' aktivistleri, Trafalgar Meydanı'na 2 binden fazla çocuk ayakkabısı yerleştirdi.

"Yokoluş İsyanı olarak, çocuklar ve gençlerin daha derin bir krizin içine girmemeleri için korona virüsü salgınında iyileşme sürecinde hükümeti, iklim krizi konusunda harekete geçmeye çağırıyoruz" diyen grup üyeleri, şehrin dört bir yanından bağışlanan çocuk ayakkabılarını Trafalgar Meydanı'nda dizdi. Protestonun ardından ayakkabıların bir yardım kuruluşuna bağışlanacağı belirtildi.

'SALGINLA BERABER KORKULARIMIZI ANLADILAR'
Yokoluş İsyanı'ndan 19 yaşındaki Poppy Silk, "Pek çok genç neler olabileceğinden korkuyor ve şimdi bu salgın ile belki de başkaları da geleceğe dair korkumuzu anlamaya başlayacak" dedi. Genç iklim eylemcisi Silk, "Salgında iyileşme sürecinde bile, ileride yaşanacak krizleri engellemek için daha çevre dostu bir sisteme geçmeliyiz" ifadelerini kullandı.