6 Mayıs 2024 Pazartesi

Washington'da 16. Caddenin ismi 'Black Lives Matter' olarak değiştirildi

Beyaz Saray yakınlarındaki 16. Cadde üzerine "Black Lives Matter" yazıldı.

ABD'nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde ırkçı polisler tarafından öldürülen George Floyd için düzenlenen eylemler devam ediyor.

ABD'nin başkenti Washington'da, Beyaz Saray yakınlarındaki 16. Cadde üzerine "Black Lives Matter" (Siyahların hayatı değerlidir) yazıldı ve Belediye Başkanı Muriel Bowser tarafından caddenin o kısmı "Black Lives Matter Plaza" olarak yeniden isimlendirildi.

WASHINGTON'DA OTURMA EYLEMİ
ABD'nin başkenti Washington'da, Beyaz Saray'a yürüme mesafesindeki Pennsylvania Caddesi üzerinde yer alan Freedom Plaza'ya kamp kuran kitle, oturma eylemi yaptı. 36 saatlik oturma eylemine devam eden kitle, Washington DC Polis Departmanı'nın finansal kaynaklarının kesilmesi talebinde bulundu.

New York'taki Washington Square Park'ta bir araya gelen kitle, "Sessizlik Şiddettir", "Adalet Yoksa Barış da Yok", "Toyin İçin Adalet" yazılı pankartlara yer verdi.

TOYİN İÇİN MIAMI'DE ANMA
ABD'de kaybolduktan 1 hafta sonra Tallahassee'de hayatını kaybetmiş halde bulunan 19 yaşındaki siyah aktivist Oluwatoyin "Toyin" Salau için Miami'deki Bayside Park'ta anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar alana çiçek ve yaktıkları mumları bıraktı.