29 Mart 2024 Cuma

Venezuela'da darbe hazırlığından yakalananların sayısı 44'e ulaştı

Venezuela'da ülkeye sızarak darbe girişiminde bulunmak isteyenlere yönelik başlatılan operasyonda gözaltına alınanların sayısı 44'e çıktı.

Venezuela'da ülkeye sızma ve darbe girişimiyle ilgili olarak yürütülen operasyon kapsamında, 2 paralı askerin daha yakalandığı bildirilirken toplamda yakalanan kişi sayısı 44'e çıktı.

Bolivarcı Ulusal Muhafızlar'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bugün Aragua eyaletinde 2 paralı asker daha yakalandı, her ikisi asker kaçağı. Barışı istikrarsızlaştırmayı ve ülkemizi kana boğmayı amaçlayan hiçbir terör planının hayata geçmesine izin vermeyeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Böylelikle ülkeye başarısız sızma girişiminin gerçekleştiği 3 Mayıs'tan bu yana, aralarında 2 ABD'li olmak üzere yakalanan 'paralı askerler' ile bunlara yardım edenlerin sayısı 44 oldu.

Venezuela'da 3 Mayıs'ta ülkeye deniz yoluyla girmeye çalışanlara karşı operasyon başlatılmıştı. Operasyon sırasında çok sayıda askeri teçhizat ve ağır silah ile üzerinde Kolombiya Deniz Kuvvetleri sembolü bulunan 3 savaş botunun ele geçirildiği duyurulmuştu.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkeye sızma girişiminin asıl hedefi kendisi olduğunu dile getirerek operasyon emrini ABD Başkanı Donald Trump'ın verdiğini söylemişti.