17 Eylül 2024 Salı

Ürdün sınırında siyonistlere silahlı eylem: 3 sınır güvenliği öldü

Ürdün'le işgal altındaki Batı Şeria arasındaki Kral Hüseyin Sınır Kapısı'ndaki siyonist sınır güvenliklerine ateş açan kamyon şoförü Mahir el-Cazi, 3 İsrailli sınır güvenliği askerini öldürdü.

İşgal altındaki Batı Şeria'yla Ürdün arasındaki Karameh bölgesinde yer alan Kral Hüseyin (Allenby) Sınır Kapısı'nda Ürdünlü kamyon şoförü Mahir el-Cazi, İsrailli siyonist sınır güvenliği askerlerine eylem düzenledi.

Silahla sınır güvenliklerine ateş açan el-Cazi, üç siyonist yerleşimciyi öldürdü. El-Cazi, eyleminin ardından orada kendisine ateş açan sınır güvenlikleri tarafından öldürüldü.

İsrail ordusu İsrail ile Ürdün arasındaki Kral Hüseyin (Allenby) Sınır Kapısı üzerinde silahlı saldırı gerçekleştirildiğini, sınır kapısı üzerinde kamyondan inen bir kişinin güvenlik güçlerine ateş açtığını açıkladı. Saldırıda yaralanan 3 İsraillinin hayatını kaybettiği, eylemcinin ise öldürüldüğü bildirildi. Ayrıca, eylemcinin indiği kamyonda "patlayıcı bulunma şüphesi" ile inceleme yapıldığı ifade edildi.

TÜM KARA SINIR KAPILARI KAPATILDI
İsrail, 3 yerleşimcinin öldüğü eylemin ardından Ürdün ile arasındaki tüm kara sınır kapılarını kapattı. İşgal altındaki Batı Şeria'nın doğusunda yer alan Eriha kenti güzergahındaki tüm yollar da İsrail askerlerince kapatıldı.

İsrail radyosu, saldırı sırasında orada bulunan iki şoför ve işçilerin "saldırganla ilişkili olabileceği" şüphesiyle gözaltına alındığını bildirdi.

Ürdün'de operasyonu kutlamak için pek çok noktada yürüyüş düzenlendi.

FİLİSTİNLİ DİRENİŞ ÖRGÜTLERİ: HALKIMIZA BİR ÖRNEK VE ONUR KAYNAĞI
Filistinli direniş örgütleri tarafından yapılan ortak açıklamada, sınır kapısında gerçekleştirilen eylemin Ürdün halkından Filistin halkına bir onur ve haysiyet mesajı olduğu belirtildi. Açıklamada, "Ülkemizin tüm özgür insanlarını direnişin yolunu takip etmeye ve bu fedaiyi, Ürdün'ün oğlunu, bir örnek ve onur kaynağı olarak görmeye çağırıyoruz" denildi.

FHKC: HALKIMIZ VE ARAP ULUSU İÇİN TEK SEÇENEK DİRENİŞTİR
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), ise yapılan eylemin işgal güçlerinin Gazze, Batı Şeria ve hapishanelerde işlediği suçlara karşı verilmiş meşru bir cevap olduğunu vurgulayarak, "Ürdünlü bir gencin çok kısa bir mesafeden bir kahramanca operasyonu gerçekleştirmesi, siyonistler için şok edici bir sürpriz, güvenlik teorilerine bir darbe ve yeni bir durumun belirtecidir. Bu cesur Ürdünlü genç, her Arap gencinin vicdanını temsil etmekte, böyle nitelikli ve cüretkar operasyonların Filistin ve şehitleri için bir zafer, süren direnişe destek olduğunu tasdik etmektedir" ifadelerini kullandı.

Bu operasyonun Arap gençliğini hizaya getirmeye çalışan barış anlaşmalarının başarısızlığını kanıtladığını dile getiren FHKC, "Halkımız ve Arap ulusu için tek seçenek direniştir. Düşman, şehitlerimizi ve halkımızı savunmak için daha çok sürpriz ve büyük operasyon beklemelidir" dedi.